De welpen liepen bij aankomst bij het clubhuis tegen een roodwit lint aan dat was uitgezet door een vampierjager (foto: Muriel de Vreede).
De welpen liepen bij aankomst bij het clubhuis tegen een roodwit lint aan dat was uitgezet door een vampierjager (foto: Muriel de Vreede). Foto:

Scouts helpen monsters tegen vampierjagers

Onlangs beleefden de welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten van de Van Ruysdaellaan in Leidschendam een spannend weekend.

De welpen liepen bij aankomst bij het clubhuis tegen een roodwit lint aan dat was uitgezet door een vampierjager die het gebied aan het controleren was, op zoek naar het bewijs van het bestaan van vampiers. De welpen mochten even helpen, maar nergens kon bewijs gevonden worden.

Ondankbaar werden de welpen gedumpt bij de plaatselijke herberg en ging de vampierjager met haar stagiaire weer op pad. Maar niets bleek minder waar, er zaten wel degelijk vampiers in dit gebied. De herberg bleek een geheim hotel te zijn ván een vampier, speciaal voor monsters en andere wezens. Zij leefden daar in het geheim, ontzettend bang voor mensen.

Slim
Tijdens het weekend hebben de welpen de monsters geholpen en meer vertrouwd gemaakt met mensen. Door de slimmigheid van de welpen konden de vampierjagers op het verkeerde been worden gezet en de andere kant opgestuurd. Zo zullen de monsters voorlopig nog wel veilig zijn in hun hotel. De welpen gingen moe maar voldaan weer naar huis, op naar het volgende avontuur. Kijk voor meer informatie over Scouting Damherten Leidschendam op de website www.damherten.nl.