Er is een korte herdenking en kranslegging bij het monument De Naald aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg (foto: Ton Slootmaker).
Er is een korte herdenking en kranslegging bij het monument De Naald aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg (foto: Ton Slootmaker). Foto:

Dodenherdenkingen op 4 mei

In de gemeente Leidschendam-Voorburg worden op 4 mei drie herdenkingen gehouden. Deze herdenkingen vinden plaats bij het monument in Park Leeuwenbergh, bij het monument De Naald en bij het monument voor Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende.

Om 13.30 uur begint de herdenking bij het monument in Park Leeuwenbergh op de Park Leeuwenberghlaan in Leidschendam. De burgemeester houdt een toespraak. Om 18.00 uur is een korte herdenking en de kranslegging bij het monument De Naald aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg door burgemeester en wethouders. Om 18.45 uur begint de herdenkingsdienst in de St. Martinuskerk. Om 19.30 uur vertrekt een stille tocht naar het monument voor Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende aan de Rodelaan in Voorburg. De gezamenlijke herdenking vindt hier plaats om 20.00 uur, gevolgd door twee minuten stilte en het Wilhelmus. Burgemeester Tigelaar houdt een toespraak. Er wordt een gedicht voorgelezen en er worden kransen en bloemstukken gelegd.