Bedrijvengids

Historisch Genootschap Oud-Pijnacker

Heb je belangstelling voor geschiedenis en die van Pijnacker in het bijzonder? Dan ben je bij het HGOP aan het juiste adres!

 

Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker is een historische vereniging die ca. zes avondlezingen per jaar verzorgt. De lezingen zijn voor leden gratis toegankelijk. Leden worden, via e-mail of schriftelijk, op de hoogte gesteld van de eerstvolgende lezing met een korte inhoudsbeschrijving.
Het lidmaatschap bedraagt slechts € 12,- per jaar. Ook niet-leden zijn bij de lezingen van harte welkom. Niet-leden betalen € 5,- per keer.
In de afgelopen periode werd bijvoorbeeld aan de hand van oude foto's en ansichtkaarten een lezing gehouden over hoe Pijnacker er 50 tot 100 jaar geleden uitzag.
Maar ook trad archeoloog Epko Bult op met een inleiding over de vondsten uit het middeleeuwse Hof van Delft en gaf Luc Panhuysen een lezing over het Rampjaar 1672.

Tijdens de lezingen is er een koffiepauze en na afloop is er tijd om met een drankje nog wat na te praten.

Daarnaast wordt er eenmaal per jaar een excursie georganiseerd. De afgelopen jaren gingen wij met de bus naar Leiden, Brussel, Hoorn en Antwerpen voor een stadswandeling en museumbezoek.
's Middags wordt er gezamenlijk geluncht en de dag wordt aan het eind van de middag afgesloten met een gezellige borrel. 

Als lid van de vereniging kun je je aanmelden voor de leesmap (€ 12,- per jaar) met ongeveer tien tijdschriften op historisch gebied waar de vereniging op geabonneerd is.

Een onderdeel van het HGOP is het Historisch Informatie Punt. Het HIP heeft een tentoonstellingsruimte in de bibliotheek aan de Julianalaan en verschaft informatie over de geschiedenis van Pijnacker.
Ook buiten de openingsuren van het HIP ben je van harte welkom aan de leestafel en voor het bekijken van de tentoonstelling. Op een LCD scherm worden permanent oude foto's en films van Pijnacker getoond. Je kan aan de tafel wat lezen, een kopje koffie drinken of een praatje maken.
De leestafel is dé ontmoetingsplek voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Pijnacker!

Contactgegevens

Historisch Genootschap Oud-Pijnacker

Duivestein 17

2641LG Pijnacker

Tel 015-3692093