
Kookworkshop groenten fermenteren
Activiteit 520 keer gelezenLeidschendam - Mede in het kader van het Velt Ecokookfestival wordt op vrijdagavond 22 september van 19.00 tot 21.30 uur in Stadstuin Rusthout een kookworkshop groenten fermenteren georganiseerd.
Fermenteren gebeurt ongemerkt heel vaak met voedsel en is van oudsher een manier om het langer houdbaar te maken. Denk aan zuurkool, yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn en ook droge worst. Groenten is heel leuk om te fermenteren en september is een goede maand om dat te doen.
Klaske Montizaan, Velt-lesgever voeding, laat je nader kennis met deze ecologische, lekkere en gezonde bereidingstechniek en je gaat twee eigen fermenten maken. Welke precies ligt aan de oogst van dat moment. Ook kun je proeven van fermenten. Een week voor de workshop krijg je een lijstje met spullen die je mee moet nemen.
Kosten: € 25. Voor Velt-leden en vrijwilligers/donateurs van Rusthout ( dit wel even aangeven) €20 Aanmelden: uiterlijk 18 september via veltdenhaag@kpnmail.nl.