SP-campagne voor eerlijk loon van start in Veur Theater | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De middag wordt muzikaal omlijst met optredens van het duo Wanderlust (foto: Astrid Abbing).
De middag wordt muzikaal omlijst met optredens van het duo Wanderlust (foto: Astrid Abbing).

SP-campagne voor eerlijk loon van start in Veur Theater

  •   131 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De plaatselijk afdeling van de SP geeft op zaterdag 19 oktober het startschot voor haar campagne: 'Een Eerlijk Loon voor iedereen'. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in Het Veur Theater aan de Damlaan. De toegang is gratis.

De campagne sluit naadloos aan bij de inmiddels aangenomen voorstellen van de SP om de lonen bij grote bedrijven te verhogen met 5 procent. Juist in een tijd dat de prijzen voor boodschappen, huren en zorg stijgen moet iedereen zijn eerlijke deel krijgen vindt de SP.

De partij heeft een keur aan gasten uitgenodigd en de middag wordt muzikaal omlijst met optredens van het duo Wanderlust.

Bastiaan Meijer is oud voorzitter van FNV Jong en vertelt over hoe hij en zijn leeftijdgenoten van Young en United de leeftijd voor het minimum jeugdloon naar beneden haalden van 23 naar 21 jaar.

Oud SP-raadslid, Piet de Ruiter, gaat in op de dreigende kortingen op de pensioenen en de gevolgen voor werkenden en niet werkenden. Het pensioenakkoord moet worden opengebroken en de AOW-leeftijd terug naar 65 jaar.

Linda Vermeulen (FNV) is vakbondsvrouw in de winkelstraat. Dagelijks zet zij zich in om flexbanen om te zetten in vaste banen en voor verhoging van het minimum uurloon naar €14.

Hoofdgast is SP Tweede Kamerlid, Frank Futselaar. Frank legt uit wat de inzet van de SP is. Hij vertelt waarom ook verplegend personeel, leraren en politiemensen (volgens hem) recht hebben op een Eerlijk Loon!

Het tweede deel van de middag duurt tot 16.00 uur. Dan kunnen bezoekers vragen stellen aan Frank, Piet, Linda en Sebastiaan en met hen in discussie gaan over de campagne en de komende acties in Leidschendam-Voorburg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>