Forum Hadriani marcheert op volle sterkte al spelend door de straat (foto: Stefan Osnabrug).
Forum Hadriani marcheert op volle sterkte al spelend door de straat (foto: Stefan Osnabrug). Stefan Osnabrug

Open repetitie Show- en Marchingband Forum Hadriani

Actueel 483 keer gelezen

Voorburg - Show- en Marchingband Forum Hadriani organiseert donderdag 17 oktober een open repetitie. 

Na een succesvolle editie in 2018 staat er ook dit jaar een open repetitie op de agenda van Muziekvereniging Forum Hadriani. Voor iedereen die er van droomt om een keer in een orkest mee te spelen met eigen instrument, krijgt hiervoor de kans bij de Show- en Marchingband van de Voorburgse vereniging. Op deze manier wil Forum Hadriani de muziekcultuur dichterbij de mensen brengen. Wekelijks repeteert dit orkest aan het Oosteinde 16 in Voorburg, zo ook tijdens deze avond. 

De Show- en Marchingband kent een bezetting van trompetten, fluiten en piccolo's, (tenor)saxofoons, trombones, horns, baritons en sousafoons. Het ritmesectie bestaat uit snaredrums, bekkens en grote trom. Op dit moment zijn er bijna 35 muzikanten actief die dit jaar hard gewerkt hebben aan een compleet nieuwe show. Deze show, 'The Legacy of Music' genaamd, kenmerkt zich door verschillende uptempo en rustige muziekstijlen.

De muziek is onder leiding van dirigent Jos Lustberg ingestudeerd. Ronald Krassenburg, instructeur van het slagwerk, is verantwoordelijk voor de choreografie van 'The Legacy of Music'. Tijdens de open repetitie zal zeker aandacht worden gegeven aan de muziek van deze show. 

Nadat de deuren om 19:30 uur open gaan, zal de avond om 20:00 uur geopend worden door Fred van Hooydonk, voorzitter van de vereniging. De avond wordt afgesloten om 22:00 uur.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant