De entree van Park Vreugd en Rust (foto: Nico van der Ven).
De entree van Park Vreugd en Rust (foto: Nico van der Ven). Nico van der Ven - Voorburg - Netherlands

Lezing over park Vreugd en Rust, een historie in groen

Actueel 457 keer gelezen

Voorburg - Joost Heuvelink van Stichting Mooi Voorburg geeft maandag 21 oktober een lezing voor Groei en Bloei, afd. Leidschendam-Voorburg met als titel: 'Vreugd en Rust een historie in Groen'.

Midden 19e eeuw is het park Vreugd en Rust, zoals we het nu kennen, ontstaan. Welke elementen zijn nog zichtbaar en welke weten we die bestaan hebben, maar verdwenen zijn. Hoe werd het park onderhouden en welke invloeden heeft de opdrachtgever en zijn private gebruikswensen gehad? Wat hebben de gemeentelijke eigenaren sinds 1916 met het openbare groen voorgehad? Wat zijn de plannen voor de komende jaren? Komt de Narcissenroute terug?

De lezing is een goede voorbereiding voor een bezoek aan een tentoonstelling over Vreugd en Rust in het voorjaar van 2020. De lezing vindt plaats op de locatie: Het Heuvelhonk, Burgemeester Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. Aanvang: 20.00 uur. De toegang, koffie en thee is gratis. Aan het einde van de avond is er een loterij met mooie aan 'tuin en groen' gerelateerde prijzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant