Ook dit jaar zijn rangers Anouk (7) en Steven (10) actief in het voeren van actie namens het Wereld Natuur Fonds.
Ook dit jaar zijn rangers Anouk (7) en Steven (10) actief in het voeren van actie namens het Wereld Natuur Fonds.

Rangers strijden tegen plastic en voor zeeschildpadden

Actueel 302 keer gelezen

Leidschendam - Ook dit jaar zijn rangers Anouk (7) en Steven (10) actief in het voeren van actie namens het Wereld Natuur Fonds. Ze zetten zich in voor de zeeschildpad en tegen de plasticsoep.

Er is veel te veel plastic in de zee, waardoor veel zeedieren in de problemen komen. Zo was er in april dit jaar een potvis in Italië aangespoeld met 22 kilo plastic in zijn maag. De zeeschildpad heeft ook last van het plastic. Ze zien plastic zakjes aan als kwallen en eten ze op. Van de 7 soorten zeeschildpadden, zijn er 5 ernstig bedreigd. Per jaar verbruikten we 3 miljard plastic tasjes. Dit is inmiddels wel afgenomen, omdat we sinds 2016 voor de plastic tasjes moeten betalen. De mensen van de gemeente die het plantsoen onderhouden merken het verschil, en de vissers op de Noordzee merken dat er minder plastic zakjes in zee liggen. Maar er moet meer gebeuren.

Daarom zijn Anouk en Steven actie aan het voeren. Anouk heeft al 3 spreekbeurten gehouden in alle groepen 4, om kinderen bewust te maken van de plastic soep. Steven ging op 17 oktober met zijn klas een markt op school houden om geld op te halen. Daarnaast gaan ze zoals elk jaar de straat op en trotseren ze weer en wind om te collecteren. Wilt u Anouk en Steven helpen bij hun actie? Dat kan, sms 'Bende (spatie)Turtlebende' naar 4333 en doneer €3 of stuur ze een aanmoediging via www.plasticbende.nl/turtlebende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant