Afbeelding

Mantelzorgers in het zonnetje tijdens Dag van de Mantelzorg

Actueel 314 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de Dag van de Mantelzorg vindt op het Raadhuisplein 1 in Leidschendam tussen 9.30 en 17.00 uur een gevarieerd programma vol ontspanning plaats. Het Netwerk Mantelzorg zet zich samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg in om alle mantelzorgers die voor iemand binnen de gemeente zorgen, in het zonnetje te zetten.


Wethouder Jan-Willem Rouwendal (welzijn) opent de dag. Hij draagt de Dag van de Mantelzorg een warm hart toe: "In deze gemeente vinden wij het heel belangrijk om oog te hebben voor elkaar. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn daarbij van grote waarde. 16 procent van de inwoners verleent regelmatig mantelzorg, 23 procent verleent incidenteel mantelzorg. Wij zijn dankbaar voor de, vaak onzichtbare, inzet die zij leveren. Zij verdienen dus zeker een dag als deze."

In de watten
In 2018 zijn er meer dan 100 mantelzorgers in de watten gelegd. Ook dit jaar zal de dag gevuld zijn met activiteiten ter ontspanning. Denk aan massages, muziek, een lekkere lunch, verschillende activiteiten van linedance tot een pubquiz en ter afsluiting een loterij en gezellige borrel. Houd de website www.mantelzorglv.nl of de Facebook pagina www.facebook.com/mantelzorglv in de gaten voor het meest actuele programma.

Een van de bezoeksters van vorig jaar, Jolanda Raaymakers: 'Ik heb een fantastische dag gehad! Mijn man kon naar de opvang en ik heb mensen ontmoet die te maken hebben met dezelfde problematiek. Mijn batterij is weer helemaal opgeladen, het was echt ontzettend leuk!'.

Speciaal voor jonge mantelzorgers
Op 9 november wordt er ook aan de jonge mantelzorgers gedacht. Na de borrel vertrekt er een bus naar de Uithof waar de jonge helden nog een gezellige avond in het verschiet hebben.  Meer informatie vind je op woej.nl/jongehelden (Let op: er is maar beperkt plek, dus geef je snel op)

Mantelzorgwaardering
Mantelzorg wordt hoog gewaardeerd. Daarom kunnen mantelzorgers een mantelzorgwaardering aanvragen. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: "Het is een gebaar waarmee we aangeven hoezeer we waarderen dat mensen er voor elkaar willen zijn. Mantelzorg verlenen kan heel zwaar zijn, hoe graag mensen het ook doen."

Wilt u meer informatie over de mantelzorgwaardering, bijvoorbeeld hoe u het aan kunt vragen, ga dan naar www.mantelzorglv.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant