Logo hetkrantje-online.nl
Marianne Knijnenburg en Gertrude Borsboom overhandigen de Goede Doelen Krant aan burgemeester Tigelaar (Foto: Michel Groen).
Marianne Knijnenburg en Gertrude Borsboom overhandigen de Goede Doelen Krant aan burgemeester Tigelaar (Foto: Michel Groen).

Eerste exemplaar Lions Goede Doelen Krant voor burgemeester Tigelaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De overhandiging van het eerste exemplaar van de Goede Doelen Krant 2019 aan burgemeester Klaas Tigelaar was een bijzonder feestelijk moment voor clubcoördinator Marianne Knijnenburg en Gertrude Borsboom, president van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.

De burgemeester feliciteerde de Lionsclub van harte met deze mooie uitgave en sprak zijn bewondering uit voor het vele werk dat verzet was om deze Goede Doelen Krant te realiseren. De vele bezoeken aan en gesprekken met de ondernemers, de goede doelen en de schrijvers. Marianne Knijnenburg: "Zes jaar geleden hebben we in samenwerking met Het Krantje een eerste uitgave van 16 pagina's uitgebracht. De Goede Doelen Krant is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de gemeente, 40 pagina's dik, in een oplage van 55.000 kranten. Met daarin verhalen van de goede doelen van dit jaar, de clubactiviteiten en de advertentiepagina's van lokale ondernemers. Heel veel dank aan de adverteerders voor het plaatsen van hun advertentie en aan Het Krantje. Wat een geweldig voorbeeld en resultaat van samen 'een steentje bijdragen', het motto van onze Lionsclub voor dit jaar."

De goede doelen
De zes goede doelen die onze Lionsclub dit jaar ondersteunt zijn het  KDC AandachtsLab, voor veilige en rolstoeltoegankelijke deuren en daarnaast KiKa. De Lionsclub verkoopt al sinds 2012 de naambadges voor KiKa. Elke Naambadge levert € 5,30 voor KiKa op. Deze opbrengst  wordt verhoogd met een extra bijdrage. De Special Olympics 2020 worden van 12 tot en met 14 juni 2020 georganiseerd in Den Haag (in het Zuiderpark) voor sporters met een verstandelijke beperking. Door deze bijdrage kunnen ook sporters uit onze leefomgeving meedoen. Woej, De Plint, wil graag een bijdrage voor aanschaf van oefen- en hulpmiddelen voor het project 'Bewegen voor ouderen'. Het Huygens Festival kan met deze bijdrage het bespelen van de Marianne-vleugel in Museum Swaensteyn tijdens het Huygens festival mogelijk maken.

De handen uit de mouwen
Lionsclub Voorburg Prinses Marianne bestond in mei 21 jaar. De vrouwenclub telt nu 37 leden die vol energie de handen uit de mouwen gaan steken met een aantal projecten voor de goede doelen. Ook hierover meer in de Goede Doelen Krant. Onder andere de aankondiging van de 20e Bridgedrive op zaterdag 9 november in het Bridgehome aan de Dobbelaan. En gedurende de maand december gaan zij aan de slag met de inzameling van de DE-waardepunten voor de Voedselbank Leidschendam-Voorburg en het oude en vreemde geld voor staaroperaties in arme derdewereldlanden. De Goede Doelen Krant is bovendien ook digitaal uitgebracht. Klik hier voor de digitale krant. 

Meer berichten