V.l.n.r.: Tijn, Lean, Joris, Tim en Olav, Niels en Jetske, Anouk en Steven (foto: Sabine Bos/WWF).
V.l.n.r.: Tijn, Lean, Joris, Tim en Olav, Niels en Jetske, Anouk en Steven (foto: Sabine Bos/WWF).

'Turtlebende' in top 5 beste actievoerders

Actueel 288 keer gelezen

Leidschendam - Steven (10) en zijn zusje Anouk (7) uit Leidschendam hebben in nog geen zes weken tijd al ruim 1400 euro opgehaald voor de zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Zuidoost-Azië.

Hun Turtlebende is hiermee in de top 5 beland van beste Plastic Bendeleden in Nederland. Ambassadeur Niek Roozen van het Wereld Natuur Fonds (WWF) heeft de eerste tussenstand vandaag bekend gemaakt in Diergaarde Blijdorp. Kinderen in Nederland voeren nog actie voor de zeeschildpad totdat de nieuwe Rangeractie van start gaat.

'Rangers' Steven en zijn zusje Anouk waren eerder op de website van het Wereld Natuur Fonds al uitgeroepen tot Bende van de Week vanwege hun enorme inzet. Ze hebben beiden op school een spreekbeurt gehouden over zeeschildpadden, in hun vrije tijd hebben ze overal schildpadjes gekrijt én Steven heeft een markt op school georganiseerd waarvan de opbrengst naar de Plastic Bende gaat.

In totaal hebben 5.000 Plastic Bendeleden in Nederland nu al 85.000 euro 'buit' gemaakt. Voor dit ongelofelijk mooie bedrag kan WWF in Azië onder meer een afvalstation bouwen en plasticvangers in rivieren aanschaffen. En ook kan het Wereld Natuur Fonds via haar partner Flying Vets gewonde en aangespoelde zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Azië helpen.

Ook op scholen is veel aandacht voor het onderwerp. In heel korte tijd zijn al ruim 1400 lespakketten over het plastic probleem gedownload via de website van de Plastic Bende. Ook heeft WWF een toolkit ontwikkeld om scholen te helpen minder (wegwerp)plastic te gebruiken. Door de toolkit te gebruiken kan je als school de eerste stap zetten in het verminderen van plastic.

Elk jaar gaan er miljoenen zeedieren, zoals de zeeschildpad, dood door plastic. Dit moet stoppen, vindt het WWF. Op de website van plasticbende.nl staan leuke actietips om geld op te halen, zoals bendecupcakes bakken en verkopen, honden uitlaten of oud speelgoed verkopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant