Duurzame Huizen Route in en rond Leidschendam-Voorburg | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Ook Madelein en Arie Vreeken, bewoners van het nieuwe huis Noortheylaan 13 in Leidschendam, doen mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route (foto:pr).
Ook Madelein en Arie Vreeken, bewoners van het nieuwe huis Noortheylaan 13 in Leidschendam, doen mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route (foto:pr).

Duurzame Huizen Route in en rond Leidschendam-Voorburg

  •   844 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Er vindt op zaterdag 2 en 9 november een Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren voor bezoek en vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt.

Ook Madelein en Arie Vreeken, bewoners van een nieuw huis aan de Noortheylaan in Leidschendam, doen eraan mee. Op 2 en 9 november van 13:30 tot 16:00 uur delen zij hun ervaringen met de bezoekers. Die moeten zich dan wel van tevoren opgeven via www.duurzamehuizenroute.nl. VoorburgWest VerduurSamen stelt alleen huizen open op 9 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Noortheylaan 13 is een vrijstaande woning. De constructie is houtskeletbouw met cellulose als isolatiemateriaal. Alle ramen zijn van triple glas. Het terras is van hergebruikt plastic. "Wij hebben 27 zonnepanelen, een warmtepomp (grondwater), balansventilatie met warmteterugwinning en een tank voor de opvang van regenwater", vertelt Arie Vreeken. Beneden is vloerverwarming en boven zijn lage temperatuurradiatoren. Er is geen gasaansluiting. Aan de voorkant van de woning, op het noordoosten, zijn de ramen relatief klein, aan de achterkant hebben we juist veel raamoppervlak. Een royaal dakoverstek en elektrische rolluiken houden 's zomers de zonnestraling tegen. De warmtepomp kan dan, via de vloerverwarming, juist dienen als koeling.

VoorburgWest VerduurSamen
VoorburgWest VerduurSamen organiseert op zaterdag 9 november ook een Duurzame Huizen Route. Belangstellenden zijn welkom bij een aantal huiseigenaren die op het gebied van duurzaamheid al stappen hebben gezet. Zij laten zien wat ze op het gebied van verduurzaming al gedaan hebben. Sommigen zijn al helemaal 'van het gas af', anderen hebben een warmtepomp of zonnepanelen geplaatst of maatregelen genomen ter isolatie. Na afloop wordt in wijkcentrum Agora in Voorburg West een 'duurzame borrel' georganiseerd. Tijdens deze borrel waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld wordt een exemplaar van het boek 'mijn huis energiezuinig' verloot. Daarmee kan de winnaar meteen thuis aan de slag.

Met VoorburgWest VerduurSamen streven inwoners naar een wijk die haar eigen energie opwekt en een zo klein mogelijke CO2 footprint heeft. Een collectieve aanpak moet leiden tot gemeenschappelijk gedragen oplossingen voor reductie in gebruik van grijze energie en de productie van duurzame energie. De individuele aanpak moet leiden tot betere isolatie van alle panden, met efficiënt en betaalbaar energiegebruik vanuit andere en/of nieuwe energiebronnen. Meer informatie via info@voorburgwestverduursamen.nl, of www.voorburgwestverduursamen.nl. Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route kan via de website.

Op de website www.duurzamehuizenroute.nl zijn alle huizen die op 2 en 9 november te bezichtigen zijn, weergegeven. De openingstijden verschillen en staan per woning vermeld op de website. Bezoekers dienen zich hier ook vooraf in te schrijven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>