Gezellig BuurtResto RKAVV viert éénjarig bestaan | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Iedere eerste dinsdag van de maand schuiven gemiddeld zo'n 50 mensen in de kantine van RKAVV aan voor een door vrijwilligers bereid 3-gangendiner (foto: pr/tekst: Alexander Wagener).
Iedere eerste dinsdag van de maand schuiven gemiddeld zo'n 50 mensen in de kantine van RKAVV aan voor een door vrijwilligers bereid 3-gangendiner (foto: pr/tekst: Alexander Wagener).

Gezellig BuurtResto RKAVV viert éénjarig bestaan

  •   197 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Begin deze maand bestond de BuurtResto RKAVV precies een jaar. Er werd voor deze 12e maaltijd opnieuw flink uitgepakt om het eenjarig bestaan te vieren. Sport- en dienstverleningswethouder Nadine Stemerdink schoof ook even aan.

In samenwerking met Sport & Welzijn Leidschendam-Voorburg (SenW LV), de Leidschendamse Business Club (LBC) en Hanni van Waasdijk van Gast, dat het 'Kom erbij-Buurtdiners'-concept bedacht organiseerde de Leidschendamse voetbalvereniging op 2 oktober 2018 in haar 'pop-up'-restaurant, het eigen clubgebouw, de eerste maaltijd voor mensen die niet alleen willen eten. Het werd een doorslaand succes.

Iedere eerste dinsdag van de maand schuiven gemiddeld zo'n 50 mensen in de kantine van RKAVV aan voor een door vrijwilligers bereid 3-gangendiner. Terwijl het clubleven van de voetbalvereniging gewoon doorgaat en zich voor de eetgasten tentoonspreid zit men gegroepeerd aan gedekte tafels met elkaar te praten. De eerste keer zat men aan twee lange tafels, zodat iedereen elkaar kon ontmoeten, maar van die tafelopstelling werd na de eerste maandmaaltijd afgestapt omdat mensen meer in kleine groepjes verder wilden. Er wordt doorgaans veel gekletst en gelachen. En uiteraard gegeten. De kookploeg van vrijwilligers serveert iedere maand één menu; een voorafje, hoofdgerecht en dessert, wat iedere keer weer een verassing is. Daar betaalt men €6 voor. De drankjes, die bij de bar van de clubkantine verkrijgbaar zijn, zijn niet inbegrepen. Er zijn het afgelopen jaar vriendschappen ontstaan en enkele mensen zijn zelf in de kookploeg gaan meedraaien.

Voormalig clubvoorzitter Henry Steffens opende de jubileumavond. Hij staat mede aan de basis van het 'Buurthuis van de Toekomst'-idee. "RKAVV is maatschappelijk verantwoord aan het verenigen en is samenwerkingen met kinder- & buitenschoolse opvangorganisatie Vlietkinderen en met de carnavalsvereniging De Damzwabbers aangegaan. Ik verwacht daar in de toekomst meer van." Met een kort woord heette hij Mirjam Blom (SenW), Paul van Rede (LBC), Marcel Gräffner (sponsorbeheer 'Wij zijn RKAVV!') en Frans van Rossen (clubvoorzitter) als gasten welkom. "Deze mensen vertegenwoordigen organisaties die de BuurtResto mede mogelijk maken, maar het team van vrijwilligers onder leiding van BuurtResto-coördinator Monica doet het echte werk, pakt iedere keer flink uit en maakt er iedere maand een feestje van. Dit keer zelfs een chique soepje als tussengerecht. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar dit team bestaat uit allemaal toppers. De Jumbo supermarkt Leidschendam verzorgt het toetje." Op dat moment arriveerde wethouder Nadine Stemerdink, die het door de boerenprotesten veroorzaakte verkeersinfarct niet heeft kunnen omzeilen.

De wethouder benadrukte het belang van sociale contacten en dat samen eten de beste manier is om met elkaar in contact te komen. "Helaas kan ik niet blijven, omdat ik een privéafspraak met mijn moeder heb, maar ik vind het ongelooflijk leuk om hier te zijn. Na een dag van vergaderen en bezoeken afleggen doet u mij geen groter plezier dan hier aan te mogen schuiven. Ik beloof u om binnenkort een hapje mee te eten. Eet smakelijk!" Steffens liet zijn licht nog even schijnen over de BuurtResto. "Nu doen we het nog één keer per maand, maar RKAVV heeft de ambitie om meer te doen in het kader van het 'Buurthuis van de Toekomst'. U ziet het clubleven voor u verlopen. Wat mij betreft betrekken we de vereniging er nog meer bij. Op het in- en uitlopen van leden om te komen voetballen wil ik graag inspelen. Maar voor nu eet smakelijk!"

Tussen de gangen van de maaltijd door werd de muzikale omlijsting verzorgd door Hugo met zijn keyboard waar hij een heel orkest uit haalde. De avond ging zomaar voorbij, waarop een tafelgast zei: "Is het al 21:00 uur? Zolang ben ik hier al die keren nog niet gebleven."

Samen gezellig eten, kletsen en mensen ontmoeten? Dinsdag 5 november vanaf 17:30 uur (inloop; 18:00 uur eten) is de BuurtResto weer open. Aanmelden kan per e-mail buurtresto@rkavv.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>