Afbeelding

College wil winkel openingstijden winkels niet verruimen

Actueel 666 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Als het aan de fracties van D66 en GBLV ligt mogen de winkels ook open zijn op eerste Paasdag, Goede Vrijdag (na 19.00 uur), 4 mei (na 19.00 uur), eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag. Zij dienen hiertoe een initiatiefvoorstel in. Het college wil het huidige beleid niet aanpassen.

D66 en GBLV vinden dat ruime openingstijden meer mogelijkheden voor ondernemers, consumenten en inwoners geeft. Het maakt de combinatie van werken en zorg voor kinderen, ouderen en buren gemakkelijker. Ondernemers moeten daarom zelf kunnen besluiten over hun openingstijden. De huidige Verordening winkeltijden Leidschendam-Voorburg 2014 beknot ondernemers in hun vrijheid om afgaande op de behoeftes van consumenten hun winkel te openen. Ook bij de Mall of the Netherlands, waarmee de gemeente een shopping mall van (inter)nationale allure krijgt, vinden de fracties dat een beknotting van overheidswege op openingstijden niet past. 

Het college wil het huidige beleid van ontheffingen voor de genoemde feestdagen in stand houden. Momenteel kunnen winkels een ontheffing aanvragen bij de gemeente wanneer zij open willen zijn op op de feestdagen. Tot nu toe blijkt dat er de afgelopen jaren nauwelijks aanvragen zijn ingediend. Het gaat om een beperkt aantal winkels (voornamelijk supermarkten) die hier interesse in zullen hebben en het college acht het niet nodig hiervoor de verordening winkeltijden aan te passen. Toekomstige aanvragen zullen binnen de huidige regelgeving beoordeeld worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant