Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Juliette Bouw informeert de gemeenteraad over tekort aan huishoudelijk ondersteuning (archieffoto).
Wethouder Juliette Bouw informeert de gemeenteraad over tekort aan huishoudelijk ondersteuning (archieffoto).

Tekort aan personeel huishoudelijke ondersteuning

  •   396 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Door een tekort aan personeel heeft Florence/Florein een tijdelijke klantenstop ingesteld voor nieuwe klanten voor de huishoudelijke ondersteuning. Daarnaast hebben 44 inwoners momenteel geen vaste medewerker en wordt deze zorg tijdelijk verleend door uitzendkrachten en het Calamiteitenteam. Per brief informeert wethouder Juliette Bouw de gemeenteraad over deze nijpende kwestie.

In Leidschendam-Voorburg is Florence/Florein verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke ondersteuning met 1000 klanten. Om kwaliteit te kunnen blijven leveren en de continuïteit voor huidige klanten te waarborgen, wil Florence/Florein voor de groep die geen vaste medewerker heeft eerst vaste krachten aantrekken, voordat er nieuwe klanten worden aangenomen.

"Er wordt hard gewerkt om nieuwe medewerkers te werven, maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om aan goede medewerkers te komen", schrijft de wethouder aan de gemeenteraad. "Vooralsnog ziet de gemeente voldoende ruimte om nieuwe klanten onder te brengen bij andere aanbieders. Hierdoor is er geen acuut probleem. Wel zullen we de ontwikkeling goed volgen omdat juist door het abonnementstarief er steeds meer mensen gebruik maken van huishoudelijke ondersteuning. Ook blijven we met Florence/Florein in gesprek."

Meer berichten