Winnaars Vredesposterwedstrijd | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De prijswinnaars van de Lions international Vredesposterwedstrijd in Leidschendam-Voorburg , Alex en Mea (foto: Nick van der Ven).
De prijswinnaars van de Lions international Vredesposterwedstrijd in Leidschendam-Voorburg , Alex en Mea (foto: Nick van der Ven).

Winnaars Vredesposterwedstrijd

  •   323 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In de Bibliotheek aan de Vliet, die dit jaar haar 100-jarige bestaan viert, werden op vrijdag 1 november de winnaars bekend gemaakt van de Lions International Vredesposterwedstrijd, jaarlijks georganiseerd door Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne.

Ook dit jaar was het weer spannend tijdens de finale. De vakjury, gevormd door wethouder onderwijs, Juliette Bouw (tevens voorzitter), Frans Kokshoorn en Jolanda van der Elst, beiden kunstenaar, en Jacqueline van Munster van Bibliotheek aan de Vliet, had de zware taak om uit 30 posters de winnende poster te bepalen. Na veel wikken en wegen is het de vakjury dan ook gelukt. De vakjury die naar originaliteit, uitbeelding van het thema en kunstzinnigheid keek, heeft de poster van Alex Bruinsma van de Vijverhofschool uitgekozen als winnaar van de vakjuryprijs.

Lion Bob Wesselius: "Wereldwijd doen ruim 500.000 kinderen in 200 landen mee. Het thema van dit jaar luidde: 'Journey of Peace, de reis van Vrede'.De scholieren in de groepen 8 van bijna alle scholen in Voorburg, Nieuw Vreugd en Rust, de Sint Maartensschool, De Vijverhof, De Driemaster, De Groen van Prinstererschool, de Professor Casimirschool, De Lusthof, Pius X en Cascade hebben een Vredesposter getekend. Wekenlang is er in de tekenles hard gewerkt en werd in de klas ook gepraat over hoe belangrijk vrede is. Het is heel bijzonder om te zien wat kinderen beweegt bij het maken van hun Vredesposter."

Gedurende de expositie van de vredesposters kon iedereen in de bibliotheek stemmen op zijn of haar favoriete poster. Meer dan 600 stemmen werden geteld door de Lions om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar van de publieksprijs zou worden. De meeste stemmen voor de publieksprijs gingen naar Mea Zuliani van de Sint Maartensschool.

Tijdens de bekendmaking van de winnaars zaten de tekenaars van de posters vol spanning in een grote kring. Er waren veel andere kinderen en volwassenen aanwezig om hen te steunen.

Na de bekendmaking van de winnaars door wethouder Juliette Bouw namen zij vol trots hun prijs in ontvangst, een prachtige tekendoos. Tot slot feliciteerde de wethouder hen van harte en er klonk een groot applaus voor zowel Alex als Mea. De twee winnende vredesposters gaan door naar de volgende ronde: de wedstrijd van alle posters voor heel Nederland in januari 2020.

Tijdens de Lions VN-dag in Den Haag op 7 maart 2020 wordt de landelijke winnaar in het zonnetje gezet. De winnende Vredesposter is dan ook te zien op www.lions.nl. De landelijke winnaar gaat naar de wereldwijde finale. De wereldwinnaar ontvangt een cheque van 5.000 dollar en een reis naar het VN-hoofdkwartier in New York.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>