Dick Jaspers bij jubilerende biljartclub DSS | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De jubilerende biljartclub DSS (foto: Michel Groen).
De jubilerende biljartclub DSS (foto: Michel Groen).

Dick Jaspers bij jubilerende biljartclub DSS

  •   301 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Biljartvereniging De Stomme Stoot (DSS) vierde vorige week haar 40-jarig bestaan. In de verenigingsruimte aan De Star in Leidschendam kwam wereldkampioen driebanden Dick Jaspers op bezoek.

Het grote feest voor de leden zelf was de finale van het Jubileum Mix Toernooi op dinsdag 29 oktober. Wethouder Nadine Stemerdink verrichtte daarvoor de afstoot. Bert Gunters nam het op tegen Cees Zegwaard. Na afloop volgde een demonstratie van wereldkampioen driebanden Dick Jaspers, die speelde tegen de winnaar van het Mix Toernooi, Cees Zegwaard. Niet onverwacht moest hij het onderspit delven tegen Jaspers , die 15 caramboles maakte tegen drie van Zegwaard. "Het was een zeer geslaagde en leuke dag", meldt voorzitter Jan van der Krogt.

Het jubileumjaar werd op donderdag 31 oktober afgesloten met een soosmiddag waarbij gekaart en gebiljart werd en vervolgens een etentje bij Chinees Rose Garden. "Het zit er weer op en eerlijk gezegd ben ik blij toe", aldus Van der Krogt. "Ik kan slecht delegeren, dus ik heb er best nog wel een beetje extra werk aan gehad", verklaart hij.

DSS telt 38 leden en speelt een interne competitie op de maandagochtend, maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmidddag. Op dinsdagmiddag wordt meegespeeld in competitie recreatief biljarten Bollenstreek. Daarnaast kan men vrijspelen op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Dit is allemaal inbegrepen in de contributie. Er wordt niet in de avonduren en op feestdagen gespeeld.

"Maar men kan ook met een paar vrienden of familieleden komen biljarten op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur of op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur", laat voorzitter Van de Krogt weten. Dit is echter alleen mogelijk op afspraak, dus geen vrije inloop. "Daarbij zijn ook dames altijd van harte welkom", voegt Van der Krogt daar nog aan toe.

DSS is ooit begonnen in het dienstencentrum Duivenvoorde, waar de vereniging weg moest, nadat de WOeJ de activiteiten verplaatste naar De Plint. Daarna moest ook de tweede locatie 't Veurhuis op Schakenbosch worden verlaten. Gelukkig werd in het bedrijfsgebouw van Frans Roos aan De Star in Leidschendam een nieuwe locatie gevonden. Hier heeft de vereniging de beschikking over drie biljarttafels en een barretje met de mogelijkheid een drankje of een hapje te nuttigen.

De jongste leden zijn in de 60 en de oudste ver in de 90 jaar. "Er is sprake van vergrijzing en natuurlijk verloop, waardoor we best wat nieuwe leden kunnen gebruiken", vertelt penningmeester G. Waasdorp. Om nieuwe leden te werven organiseert DSS af en toe open dagen in de biljartruimte aan De Star 1 (trap omhoog en links) in Leidschendam. En men kan altijd langskomen voor een kennismaking en informatie.

Meer inlichtingen over DSS via tel. 06-12163859, of 06-44734954.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>