Logo hetkrantje-online.nl
Aanbieding van het boompje op een miniatuurautootje door Frans van Veen aan de burgemeester van Hranicek (foto: pr).
Aanbieding van het boompje op een miniatuurautootje door Frans van Veen aan de burgemeester van Hranicek (foto: pr).

Hranice schenkt toch gewoon kerstboom aan Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Net als in de rest van Tsjechië en Slowakije (hoewel zij sinds 1993 beide zelfstandig zijn) werd op 28 oktober in Hranice gevierd dat 101 jaar geleden de republiek Tsjechoslowakije werd opgericht. Ook werd de eerste president Jan Mazaryk geëerd.

Om dit mee te vieren worden jaarlijks leden van de stedenband uitgenodigd. Ook dit jaar, ondanks het feit dat de gemeente de stedenband begin dit jaar - eenzijdig - heeft opgeheven. De werkgroepleden werden een dag van tevoren hartelijk ontvangen door de burgemeester en echtgenote, wethouders, raadsleden en leden van de werkgroep daar. Zij genoten van een prachtige en ontroerende uitvoering door jongeren, die de sterren van de hemel zongen, speelden en dansten.

Op de nationale feestdag stond 's morgens voor de gasten in het teken van heerlijk relaxen in een kuuroord, waar zij enkele behandelingen mochten ondergaan. In de avond was er een lampionnenoptocht vanaf het gemeentehuis met muziek voorop naar een plein om daar kransen en bloemen te leggen bij een beeltenis van Jan Mazaryk. De burgemeester hield een toespraak over vrede en internationale samenwerking.

Frans van Veen bood de burgemeester bij gelegenheid symbolisch een boompje op een miniatuurautootje aan, uit dankbaarheid dat Hranice Voorburg (toch) weer een mooie kerstboom wil schenken.

Meer berichten