Lampionoptocht naar St. Maarten in St. Martinuskerk
Logo hetkrantje-online.nl
De lampionnenoptocht naar de St. Martinuskerk in Voorburg (archieffoto Michel Groen).
De lampionnenoptocht naar de St. Martinuskerk in Voorburg (archieffoto Michel Groen).

Lampionoptocht naar St. Maarten in St. Martinuskerk

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De jaarlijkse Sint Maarten lampionoptocht vindt op maandag 11 november voor de 69e keer plaats. Om ca. 18.15 uur verzamelt men zich aan het Oosteinde te Voorburg bij de ingang van Vlietwijck.

Om 18.30 uur vertrekt de optocht met begeleiding van twee muziekkorpsen, de Drumband Scouting Den Haag en Showband '75 Leidschendam, door de wijk en zal ca. 19.15 uur aankomen bij de St. Martinuskerk aan het Oosteinde. Daar verschijnt Sint Maarten als Romeins ridder boven in de toren en spreekt de mensen toe. Onder het zingen van Sint Maarten liedjes komt hij naar beneden en wordt op het bordes voor de kerk welkom geheten door wethouder Astrid van Eekelen . De tien Kinderen met de mooiste lampion krijgen een prijs. Tot slot krijgen alle kinderen een appel. Wilt u ook meezingen? Op www.sinfinaartenlampionoptocht.nl treft u nadere gegevens en de tekst en muzieknoten van een aantal bekende Sint Maartenliedjes.

Sinds 1950 wordt de naamdag van St. Maarten- de patroon van Voorburg - op 11 november in Voorburg gevierd met een lampionoptocht. Kinderen kunnen voor en na de optocht ook nog zelf langs de huizen gaan om een Maartensliedje te zingen en een traktatie te ontvangen. Gebruikelijk is dat bij de huizen waar een lichtje brandt kan worden aangemeld. Er worden weer veel deelnemers verwacht.

Meer berichten