Tijdcapsule vol herinneringen aan Rustoord onder plataan
Logo hetkrantje-online.nl
Locatiemanager Annemarie Baas-Braun plaatst de tijdcapsule in de tuin van WZH Vliethof (foto: pr WZH).
Locatiemanager Annemarie Baas-Braun plaatst de tijdcapsule in de tuin van WZH Vliethof (foto: pr WZH).

Tijdcapsule vol herinneringen aan Rustoord onder plataan

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een tijdcapsule vol herinneringen aan verzorgingshuis WZH Rustoord is dinsdag 5 november begraven in de tuin van woonzorgcentrum WZH Vliethof.

De aanleg van de tuin van Vliethof aan de Raadhuisstraat 2 is in volle gang. Met een hijskraan is afgelopen weekend de plataan de tuin aan de Vliet in getild. Bij de wortels van deze ‘boom der herinneringen’ heeft locatiemanager Annemarie Baas-Braun dinsdagochtend een kist vol spulletjes uit het vroegere Rustoord geplaatst. In de tijdcapsule zitten onder meer een bijbel, een pieper, foto’s, maar ook schaaltjes die geschonken zijn door mw. A.E. Aalders, oud-directrice van Rustoord. Tijdens de herdenkingsdienst op woensdagavond 6 november werden lichtjes in de ‘boom der herinneringen’ gehangen om overleden bewoners te gedenken.

Dankzij de tijdcapsule blijven de herinneringen aan Rustoord voortbestaan. WZH Vliethof is gebouwd op de locatie aan de Vliet waar op 30 augustus 1934 Huize Rustoord de deuren opende.

In WZH Vliethof wonen ouderen met dementie in woongroepen van 8 tot 10 bewoners in een huiselijke omgeving. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer, terras en keuken. Iedere huiskamer heeft een begeleider die aandacht heeft voor het welzijn van de bewoners. In overleg wordt dagelijks een maaltijd bereid. 

Meer info op www.wzh.nl/vliethof.

Meer berichten