Logo hetkrantje-online.nl

Verduurzamen woning met financiële hulp gemeente

  •   208 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Je huis isoleren of een groen dak aanleggen kan vanaf 2020 met financiële hulp van de gemeente. Wethouder Duurzaamheid, Astrid van Eekelen: “We willen alle inwoners de mogelijkheid geven duurzame maatregelen te nemen en hebben daarom gekeken naar zowel subsidie als een voordelige lening. Een duurzaam huis is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.” 

Vanaf 1 februari 2020 verlaagt de gemeente de rente van leningen die inwoners aanvragen bij het Nationaal Energiebesparingsfonds (NEF) met circa 1%. Vanaf 1 april 2020 stelt de gemeente in totaal € 150.000 subsidie beschikbaar voor inwoners die hun woning willen isoleren of een groen dak willen aanleggen. Van Eekelen: “Zo werken we met elkaar aan een duurzame gemeente.”

Fonds
Bij het Nationale Energiebesparingsfonds (NEF) kunnen inwoners geld lenen om duurzame maatregelen aan hun woning te treffen. De NEF is beschikbaar voor particulieren en VvE’s groter dan tien eenheden. De gemeente maakt het NEF voor particulieren en VvE’s aantrekkelijk door de rente van het fonds met circa 1% te verlagen.

Subsidie
De huidige subsidie van € 150.000 blijft overeind voor isolatie en groene daken en de eisen worden versimpeld. Met het subsidiëren van de isolerende maatregelen aan de woning wordt de stap gezet om energiekosten te besparen en op termijn van het aardgas af te komen. De subsidie voor het isoleren van een woning is 20%. De subsidie voor een groen dak wordt verhoogd naar 25%. Van Eekelen: “Een goede suggestie, hoe meer groene daken in onze gemeente, hoe beter.”

Voorwaarden
Inwoners kunnen vanaf de startdatum meer informatie en de voorwaarden vinden op www.lv.nl/subsidie.

Particuliere woningeigenaren kunnen tot en met 31 december 2019 ook subsidie aanvragen bij het Rijk voor het verduurzamen van hun woning. Dit valt onder de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer informatie over deze subsidie staat op www.rvo.nl/seeh.

Meer berichten