Sluis oranje voor aandacht geweld tegen vrouwen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De Soroptimisten in het oranje in het kader van de actie om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes (foto: pr).
De Soroptimisten in het oranje in het kader van de actie om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes (foto: pr).

Sluis oranje voor aandacht geweld tegen vrouwen

  •   155 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Vanaf vrijdagavond 29 november 18.00 uur tot en met zondagavond 1 december worden diverse objecten rondom de Sluis in Leidschendam oranje verlicht om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Soroptimistclub Voorburg-Rijswijk e.o. heeft de stichting Licht op de Sluis bereid gevonden om de onlangs in gebruik genomen verlichting in te zetten voor de campagne Orange the World.

De Soroptimisten nodigen belangstellenden uit op vrijdagavond 29 november om 18.00 uur aanwezig te zijn als de objecten oranje kleuren, zo mogelijk voorzien van een oranje kleuraccent. Verzamelplek is Brasserie aan de Sluis.

Van 25 november tot 10 december is de internationale campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Een initiatief van de Verenigde Naties, in Nederland in samenwerking met de serviceorganisaties Soroptimist International en Zonta.

In onze gemeente gaf wethouder Bouw maandag 25 november om 8.00 uur ’s morgens het startsein, door het gemeentehuis oranje aan te lichten. De kleur oranje staat centraal in de campagne. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Hoewel het een zwaar onderwerp is wordt de campagne op die manier positief ingestoken.Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld te maken in haar leven. In sommige landen is dit zelfs 70%.

Geweld tegen vrouwen neemt allerlei vormen aan, van huiselijk geweld tot genitale mutilatie, en van verkrachting tot moord. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een probleem. Uit Europees onderzoek blijkt dat hier 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgt. Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandeld door een (ex)partner en meer dan driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>