Een van de geïnterviewden, Coby van Boheemen, bij de koeien die binnenkomen voor het melken (archieffoto: Dick Janssen).
Een van de geïnterviewden, Coby van Boheemen, bij de koeien die binnenkomen voor het melken (archieffoto: Dick Janssen).

Presentatie documentaire-serie ‘Boeren tussen Steden’

Actueel 933 keer gelezen

Leidschendam - In het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam wordt donderdag 28 november een serie ‘agrarische portretten’ gepresenteerd.

Eén van de negen documentaires wordt op deze avond vertoond, al wordt de hele serie pas in de eerste helft van 2020 uitgezonden. ‘Boeren tussen Steden’ is de titel van negen korte documentaires, die zijn gemaakt over agrarische bedrijven in het veenweidegebied in Leidschendam-Voorburg. De meesten zijn melkveehouders, al hebben veel ondernemers een neventak (van educatie tot paardenstalling).

Doel van de serie is niet alleen om aandacht te vragen voor het agrarisch erfgoed. Het aantal agrarische bedrijven neemt verder af en de druk op het gebied neemt toe. En de boerenbedrijven zitten in de verdrukking, door o.a. fosfaatrechten en stikstof. Uit de documentaires blijkt hoe boeren in de Randstad de uitdagingen van vandaag ervaren en hoe ze naar de toekomst kijken. Wat is de zienswijze van overheden en andere maatschappelijke organisaties? Er is meer visie nodig over de toekomst van dit gebied, aldus het projectteam dat de serie maakte.

De presentatie is voor de hoofdrolspelers en hun familie, maar ook voor collega’s uit het gebied en andere ondernemers die ermee verbonden zijn, alsook wethouders, raadsleden, leden van de adviesraad en ambtenaren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant