Logo hetkrantje-online.nl

Actiegroep woest over raadsvoorstel hervorming bibliotheek

  •   445 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De actiegroep 'Redt de Leidschendamse bieb' is verbijsterd over het raadsvoorstel scenario’s hervorming bibliotheek (dossiernummer 1320) van wethouder Van Eekelen  over de toekomstige functies en vestigingen van de bibliotheek. "De afspraak was dat zij serieus werk zou maken van de uitwerking van drie scenario’s en de wensen van de inwoners van Leidschendam daarin zou verwerken," is de reactie van  de actiegroep.  

Het college stelt aan de gemeenteraad voor te kiezen voor een hoofdvestiging in Voorburg en een locatie in Leidschendam waarbij er naast het uitlenen van boeken, ook ruimte is voor andere activiteiten zoals lezingen, leesclubs et cetera. Het college ziet daarbij een intensieve samenwerking met het Veur theater als een optie. 

"De wethouder heeft alleen haar eigen voorkeursscenario beschreven, verder is niks uitgewerkt; de vraag van de raad over een verhuizing terug naar de oude locatie in Leidschendam niet beantwoord en niet uitgewerkt; geen van de argumenten genoemd in de inspraak, de ingestuurde brieven van onder andere. scholen en Stichting de Eenheid en petitie (nu al getekend door 934 mensen) komen terug in het raadsvoorstel. Er is überhaupt niets mee gedaan."

Op 9 januari 2020 wordt er door de gemeente een belanghebbendenbijeenkomst georganiseerd waarbij inwoners, instellingen, bibliotheek en gemeente met elkaar in gesprek gaan over hoe de invulling van de functies en activiteiten van de bibliotheek, binnen de kaders die de raad heeft meegegeven, georganiseerd kunnen worden. Ter plekke wordt een routekaart gemaakt. Deze routekaart laat zien wat de invulling van de verzorgingsgebieden is en welke zaken nog verder uitgewerkt moeten worden. "De bewonersbijeenkomst van 9 januari is bedoeld om een routekaart te maken voor het realiseren van haar eigen scenario. Ze heeft dus geen oprechte interesse in of de wil om echt naar de wensen van inwoners te luisteren. Dit wordt een nep-bijeenkomst waarna ze kan melden dat ze met de inwoners heeft gesproken. Het voorgenomen besluit ligt er immers al. Ondertussen is, na Het Veur Theater, de sterfhuisconstructie voor de volgende faciliteit in Leidschendam al in gang gezet."

Meer berichten