Logo hetkrantje-online.nl

Politieactie levert vijf gestolen fietsen op

  •   296 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Vorig weekend kreeg de politie melding van mogelijk diefstal van een fiets. Dit gebeurde bij Leidsenhage. Een daarop volgende politieactie leverde vijf gestolen fietsen en drie verdachten op. 

De oplettende melder had gezien dat een paar jongens bij verschillende fietsen zaten te rommelen. De politie zag dat de jongens het winkelcentrum in liepen waarna de beveiliging werd gewaarschuwd. Vervolgens zagen zij een jongen wegfietsen. De fiets werd ergens anders neergezet waarna de jongen vertrok. De politie vermoedde dat de fiets werd ‘koud’ gezet. Politieagenten in burgerkleding besloten de zojuist geparkeerde fiets van een afstandje in de gaten te houden omdat de jongen mogelijk terug zou komen. Hun geduld werd beloond: korte tijd later kwamen drie jongens aangefietst, allen op een ‘eigen' fiets. Eén van de jongens had een ‘loper’ bij zich. Na controle bleek dat de fietsen gestolen waren.

Het resultaat van deze politieactie is vijf gestolen fietsen die terug kunnen naar de eigenaren, en drie minderjarige verdachten die aangehouden zijn. De verdachten mogen zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Diegene die één van de fietsen herkent kan zich melden bij de politie Leidschendam-Voorburg.



Onbekend



Meer berichten