Logo hetkrantje-online.nl
(foto Regio15/Herman).
(foto Regio15/Herman).

Rellen rond de sluis in Leidschendam

  •   3410 keer gelezen   Actueel


Leidschendam - Via social media werden zondag aan het eind van de avond door jongeren afspraken gemaakt om in Leidschendam Centrum samen te komen en 'rotzooi' te trappen. 

Een groep van ongeveer 30 tot 40 man; deels op scooters, stak zwaar vuurwerk af; gooide op het Damplein een mobiel toilet op zijn kant op straat en strak die in brand. De politie heeft de groep uit elkaar gejaagd met een aantal politiewagens, ondersteund door honden. De ongeregeldheden vonden vooral plaats in de Damstraat, op het Damplein en aan de Sluiskant.

Een aantal relschoppertjes is staande gehouden; hun zakken werden doorzocht op vuurwerk en hun identiteit werd vastgelegd. Zover bekend is er niemand aangehouden.

De laatste jaren is het redelijk rustig in Leidschendam Centrum op af en toe eens een klein incidentje na. Maar Zo’n 30 jaar geleden was het rond de jaarwisseling vaak onrustig. Winkeliers timmerden eind december hun etalages dicht, de ME kwam in actie en zelfs is de sluisbrug een keer in brand gestoken.

Onbekend is, of deze onrust wellicht op enige manier in verband staat met de relletjes in Duindorp, Scheveningen en elders in Den Haag.

Meer berichten