Logo hetkrantje-online.nl
Afgelopen zaterdag deelde wethouder Rouwendal de eerste kerstkransen uit bij bakker Van Maanen (foto: Ap de Heus).
Afgelopen zaterdag deelde wethouder Rouwendal de eerste kerstkransen uit bij bakker Van Maanen (foto: Ap de Heus).

Vrijwilligers krijgen van de gemeente een kerstkrans

  •   207 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente waardeert de enorme inzet door vrijwilligers. Daarom bedankt de gemeente hen jaarlijks met de Decembergroet, in de vorm van een kerstkrans. Bijna 3000 vrijwilligers vroegen dit jaar de Decembergroet aan.

De komende tijd kunnen zij de kerstkrans ophalen. Afgelopen zaterdag deelde wethouder Rouwendal de eerste kerstkransen uit bij bakker Van Maanen: “Vrijwilligers zijn van grote waarde voor onze gemeente. Wij zijn dankbaar voor de inzet die zij leveren. Met bijvoorbeeld de Vrijwilligersprijs en de Decembergroet laten we zien hoe belangrijk hun inzet voor de samenleving is.”

De kransen kunnen alléén met een persoonlijke code worden opgehaald. Die hebben mensen na hun aanvraag gekregen. Tot en met zaterdag 14 december kunnen zij de kerstkrans ophalen bij Bakker Van Maanen aan de Frederiklaan in Leidschendam. Tot en met zondag 15 december kan dat bij Bakker Van Maanen in Leidsenhage.

Ruim 25 % van de inwoners van Leidschendam-Voorburg doet op regelmatige basis vrijwilligerswerk. Wethouder Rouwendal: “Vrijwilligerswerk kan zwaar zijn, maar je krijgt er ook veel voor terug: voldoening, eigenwaarde, sociale contacten en nieuwe ervaringen.”

Iedereen die iets voor een ander wil doen, kan alle informatie vinden op  www.vrijwilligerspunt.nl.

Meer berichten