Logo hetkrantje-online.nl
(Foto: IVN)
(Foto: IVN)

Eerste Tiny Forest wordt donderdag geplant

  •   292 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Kinderen van Kindcentrum Cascade planten samen met IVN Natuureducatie, ASN Bank en gemeente Leidschendam-Voorburg op donderdag 12 december het eerste Tiny Forest van Leidschendam-Voorburg. Het Tiny Forest komt ter hoogte van de Henrik van Boeijenlaan 2 in Voorburg.  

Wethouder Nadine Stemerdink en senior marketeer van ASN Bank Henk de Ligt, onthullen ’s ochtends de naam van het bord en planten de eerste boom. Het Tiny Forest wordt mogelijk gemaakt door ASN Bank.


Tiny Forest 

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.


Plant mee

1 november was de start van plantseizoen 2019/2020. IVN Natuureducatie plant daarom de komende maanden, samen met scholen, vrijwilligers, gemeenten en tuineigenaren, 80 Tiny Forests en 400 Tuiny Forests aan. Dat komt neer op meer dan 50.000 bomen! Tijdens de ‘Plant mee’-campagne van IVN wordt in heel Nederland bijna 2 hectare aan groen geplant. Dat zijn drie voetbalstadions vol bomen.

Meer berichten