De vluchtelingen tonen, samen met ‘hun’ wethouder, met trots hun participatieverklaring. Daarbij mag de foto natuurlijk niet ontbreken.
De vluchtelingen tonen, samen met ‘hun’ wethouder, met trots hun participatieverklaring. Daarbij mag de foto natuurlijk niet ontbreken.

Statushouders ondertekenen participatieverklaring

Actueel 252 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Statushouders uit Syrië, Pakistan, Iran en Afghanistan maken kennis met Nederlandse normen en waarden.

“Hier is het mooi! De minister-president ruimt zijn eigen koffie op en komt op zijn fiets. Dit had ik nooit verwacht, bij ons zul je dat nooit meemaken!” Nimer uit Syrië vertelt enthousiast over Nederland. Hij is blij hier te zijn en hoopt als artiest weer aan de weg te kunnen timmeren. 

Zo’n 30 vluchtelingen, afkomstig uit Syrië, Pakistan, Iran en Afghanistan hebben met succes deelgenomen aan het Participatieverklaringstraject. Tijdens de cursus kregen de cursisten informatie en spraken ze met elkaar over bijvoorbeeld wat de kernwaarden van de democratie (vrijheid, gelijkheid en solidariteit) voor hen betekenen en of en zo ja wat verschillen zijn tussen Nederland en hun land van herkomst. 

“Dit leverde soms pittige discussies op, maar alle deelnemers zijn blij met de vrijheid die ze hier ervaren”, zegt trainer Abraham. De vluchtelingen wonen sinds kort in Leidschendam-Voorburg, Wassenaar of Voorschoten en hebben met trots hun participatieverklaring ondertekend, samen met ‘hun’ wethouder. Daarbij mag de foto natuurlijk niet ontbreken.

Uit de krant