Afbeelding

Huiseigenaren krijgen hulp bij energiebesparing

Actueel 338 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Leidschendam-Voorburg ontvangt ruim tweehonderdduizend euro van de Regeling Reductie Energiegebruik van het Ministerie van BZK. Met deze uitkering kunnen de gemeente en haar inwoners in 2020 samen stappen zetten in het terugdringen van CO2-uitstoot.

Astrid van Eekelen, wethouder duurzaamheid: “Ik ben blij met dit mooie bedrag. Hiermee kunnen we eigenaren van 2.500 woningen helpen hun energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Energiebesparing is de eerste stap in het terugdringen van het energieverbruik. Dit draagt bij aan ons doel om in 2020 20% minder CO2 uit te stoten in de gemeente ten opzichte van 2007.”

Het ingediende plan omvat verschillende activiteiten waar huiseigenaren gebruik van kunnen maken waaronder een energiebespaarbox, energieadvies aan huis en een woningscan op maat. De gemeente werkt onder andere samen met de WoonWijzerWinkel, Eerste Hulp Bij Gasloos Wonen en de Energy Common Leidschendam-Voorburg. Meer informatie over de precieze invulling van de regeling volgt in 2020 via lv.nl en de Gemeenterubriek in Het Krantje.

Regeling Reductie Energiegebruik
De Regeling Reductie Energiegebruik richt zich op particuliere huiseigenaren en wil hen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen die bijdragen aan CO2-reductie. De maatregelen moeten voor 31 december 2020 zijn uitgevoerd, omdat de regeling onderdeel is van de uitvoering van de Urgenda-doelstellingen. Het kabinet wil in 2020 een snelle start maken met het reduceren van CO2-uitstoot. Daar kunnen woningeigenaren in Leidschendam-Voorburg komend jaar dus van profiteren.

Uit de krant