Logo hetkrantje-online.nl

ArtiBrak Galerieprijs 2020 voor Suus Zweekhorst

  •   115 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Kunstenares Suus Zweekhorst heeft zondag de Fonds ArtiBrak Galerieprijs 2020 gekregen.

Zweekhorst kreeg de prijs voor haar olieverfschilderij ‘Polderfantasie’. “Een bijna monochroom schilderij in heel veel tinten groen, dat bij binnenkomst direct je aandacht trekt”, aldus juryvoorzitter Gerrie Brust Bijmolt, beeldend kunstenaar. “Met de suggestie van een hekje, een slootje en zonlicht. Het is knap van Suus dat zij met enkele lijnen en beperkt kleurgebruik een heel polderlandschap kan oproepen.”

De Fonds ArtiBrak Galerieprijs, een geldbedrag van 250 euro en een oorkonde, wordt jaarlijks uitgereikt aan de kunstenaar die, in de ogen van de jury, het meest geslaagde werk op de ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging ArtiBrak heeft gemaakt. Een eervolle vermelding was er voor het werk ‘Stairways to Heaven’ van Paul Carga, een foto in bijna grijstinten van het rotslandschap op Malta waarin twee spierwitte trappen de kijker de hemel lijken in te voeren.

Bijna 40 leden van ArtiBrak exposeren tot en met 26 januari werk in de galerie aan de Herenstraat 44 te Voorburg. Schilderijen, tekeningen, (textiel)sculpturen, keramiek, glaswerk, fotografie en plastieken laten een maand lang een fraaie dwarsdoorsnede zien van de vele disciplines die binnen de kunstenaarsvereniging beoefend worden.

Meer berichten