Logo hetkrantje-online.nl
De prijzen voor woningen in Leidschendam-Voorburg t.o.v. een jaar geleden zijn gestegen met 13,4% (archieffoto).
De prijzen voor woningen in Leidschendam-Voorburg t.o.v. een jaar geleden zijn gestegen met 13,4% (archieffoto).

Woningprijzen stijgen bovengemiddeld in deze gemeente

  •   404 keer gelezen   Actueel

In het 4e kwartaal van 2019 is de woningmarkt verder verkrapt. Er staan minder woningen te koop en minder woningen worden te koop gezet. De prijzen stijgen wel, mede door de grote vraag. 

De transactieprijs in Nederland is met 8% toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor, tot €326.000. Na enkele kwartalen van afvlakkende groei is deze groei boven verwachting. De krapte op de woningmarkt stuwt de prijzen nog steeds verder omhoog en de NVM verwacht dat dit nog verder doorzet. In het 4e kwartaal zijn er in Nederland ruim 4% mínder woningen te koop gezet dan een jaar eerder en daarmee neemt het aanbod dus verder af.
In de gemeente Leidschendam-Voorburg is t.o.v. het 4e kwartaal 2018 het aantal verkopen gestegen met 0,5% (235 woningen) en t.o.v. het voorgaande kwartaal gestegen met 10,4%. De prijzen voor woningen t.o.v. een jaar geleden zijn gestegen met 13,4% en t.o.v. het voorgaande kwartaal gestegen met 7,9%. Daarmee zijn de prijzen meer gestegen dan gemiddeld in Nederland en wordt het dus steeds duurder om een woning in Leidschendam-Voorburg te kopen. De gemiddelde transactieprijs bedraagt momenteel € 393,400.

De gemiddelde verkooptijd bedraagt 32 dagen versus 30 dagen t.o.v. een jaar geleden.
Kortom, de krapte neemt toe.

Meer berichten