Addie Stehouwer is per 1 januari ook gemeentelijk ombudsman van Leidschendam-Voorburg (foto: Arnaud Roelofsz).
Addie Stehouwer is per 1 januari ook gemeentelijk ombudsman van Leidschendam-Voorburg (foto: Arnaud Roelofsz). ARNAUD ROELOFSZ

Addie Stehouwer nieuwe gemeentelijke ombudsman voor Leidschendam-Voorburg

Actueel 1.254 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg Addie Stehouwer is per 1 januari gemeentelijk ombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Zij is Peter Heskes opgevolgd.

Stehouwer is sinds 2016 senior raadsheer bij de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Ook is zij voorzitter van de afdeling klachtbehandeling van de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Daarvoor was ze substituut ombudsman bij de Nationale ombudsman.

De gemeentelijke ombudsman behandelt klachten die gaan over de gemeentelijke organisatie. Dat doet zij naar aanleiding van klachten van burgers die vastlopen bij de gemeente of op eigen initiatief. Hierbij werkt zij vertrouwelijk en onafhankelijk van de gemeente. In eerste instantie wordt getracht klachten in goed overleg tot een oplossing te brengen. Waar nodig volgt een rapport van de ombudsman met een oordeel over het gemeentelijke handelen. Ook kan zij aanbevelingen doen om de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren.

In een reactie laat Addie weten: “Voor inwoners en gemeenteambtenaren is het van groot belang dat de gemeente iedereen tot zijn recht laat komen. En als het een keer misgaat, kunnen burgers bij mij als ombudsman terecht. Ik kijk er naar uit om samen met mijn medewerkers klachten op te lossen.” 

De gemeentelijke ombudsman is te vinden op social media: Facebook, LinkedIn en Twitter. 

Meer informatie ook op www.ombudsmandenhaag.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant