Logo hetkrantje-online.nl
Bibliotheek Fluitpolderplein blijft voorlopig nog open (archieffoto DJ).
Bibliotheek Fluitpolderplein blijft voorlopig nog open (archieffoto DJ).

Sluiting bieb Fluitpolderplein voorlopig van de baan

  •   268 keer gelezen   Actueel

Leidschendam -  D66, GBLV/Gemeentebelangen en GroenLinks wilden het agendapunt Scenario’s hervorming bibliotheek niet behandelen in de Commissie Samenleving op 13 januari in verband met onvoldoende voorbereidingstijd. “We willen de inbreng van inwoners en andere belanghebbenden op donderdag 9 januari serieus kunnen nemen en tot een afgewogen debat komen”, aldus de drie partijen. Voordat zij dit konden melden tijdens de vergadering gaf wethouder Astrid van Eekelen al aan dat zij het voorstel terug wil nemen.

Tijdens de participatie avond op 9 januari bleek pas hoe boos de bezoekers van bibliotheek aan het Fluitpolderplein zijn. Massaal togen zij naar het Raadhuis om hun zegje te doen. Ook bij de commissievergadering waren de bezorgde ouders en leners aanwezig. Een aantal bezorgde inwoners van Leidschendam was al een petitie gestart omdat ze zich niet door de gemeente gehoord voelden. De petitie voor het behoud van de Leidschendamse Bieb nadert de 1000 handtekeningen. Volgens de initiatiefnemers spreken de vele reacties boekdelen maar blijven de bestuurders doof voor de wensen van de inwoners van Leidschendam. “Onverstoorbaar wordt aangestuurd op het scenario waarin het Fluitpolderplein gaat sluiten. Politiek lijken alleen GBLV, D66 en GroenLinks oor te hebben voor de bezwaren.” 

Frank Rozenberg van GBLV geeft tijdens de vergadering aan dat hij het onvoorstelbaar vindt dat de wethouder een voorstel heeft gemaakt zonder dat er een participatietraject heeft plaatsgevonden. “U krijgt van mij een dikke onvoldoende voor hoe u op dit dossier met de burgerparticipatie bent omgegaan.”Nu het voorstel wordt ingetrokken lijken alle wegen weer open te liggen. De wethouder mag afwijken van het strakke scenario regime van 2016. De raadsleden verwachten een voorstel van de wethouder waarin wordt opgenomen wat er onderzocht gaat worden en welk participatietraject daarbij hoort. “Ik daag u graag uit om meer visie in het voorstel te leggen”, aldus Rozenberg.

Meer berichten