Logo hetkrantje-online.nl
Leo Vermeulen (rechts) ontvangt een cheque voor advertentieruimte uit handen van Mariëlle Schoor en Leo Valk (Foto: Michel Groen).
Leo Vermeulen (rechts) ontvangt een cheque voor advertentieruimte uit handen van Mariëlle Schoor en Leo Valk (Foto: Michel Groen).

Heeren van Huygens ondernemer van het jaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In een spannende strijd met Yogaschool Joeke van Koert en als goede derde tennispark Overdam is Grand café-restaurant de Heeren van Huygens ondernemer van het jaar 2019 geworden. Met een mooi juryrapport van de vakjury, vertegenwoordigd door MKB-bestuurslid Leo Valk, kreeg uitbater Leo Vermeulen de MKB-het Krantje Ondernemersprijs, een cheque voor gratis advertentieruimte in het Krantje, overhandigd door Mariëlle Schoor van het Krantje. 

De uitreiking van de prijs vond op 15 januari plaats tijdens de netwerkbijeenkomst Klaar voor de Start in het MBO Rijnland in Leidschendam. Heeren van Huygens is in augustus vorig jaar open gegaan na een lange periode van verbouwen en inrichten. Volgen het juryrapport heeft Voorburg er met dit etablissement een pareltje bij: “Leo komt niet uit de horeca maar zocht na ruim 20 jaar zakelijk reizen naar werk wat dichter bij huis. Hij ging in het vastgoed en kocht Herenstraat 66. Aanvankelijk was het plan om hier een winkel te vestigen die een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in de Herenstraat zou vormen. Maar dit bleek niet zo eenvoudig en toen zich de mogelijkheid voordeed het naastgelegen pand op nummer 68 aan te kopen ontstond het plan om de beide panden bij elkaar te trekken om zo de horecafunctie in de Herenstraat een upgrade te geven. De ontwikkeling van deze twee panden tot een stijlvolle horecagelegenheid heeft wel wat voeten in de aarde gehad met de nodige tegenslagen en strubbelingen. Het concept was snel bedacht. Een grand café voor de snelle hap gecombineerd met een à la carte restaurant voor uitgebreid tafelen. De panden werden volledig gestript, er werd een doorgang gemaakt. Het resultaat mag er zijn. Het chique blauw met mooie ornamenten in het restaurant en de gezellige bar en hoge tafels in het grand café vormen een mooie combinatie. Hoewel Leo eigenlijk geen taken heeft in het restaurant is hij er toch bijna dagelijks te vinden. Hij maakt graag een praatje met de gasten maar daar blijft het wel bij. De dagelijkse leiding laat hij graag over aan de bedrijfsleider en chefkok. Leo houdt zich liever bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. Waarschijnlijk gaan wij nog veel zien en horen van deze ondernemer die zich terecht een jaar lang Ondernemer van het jaar in Leidschendam-Voorburg mag noemen.”

De prijs MKB-Het Krantje Ondernemer van het Jaar 2019 is een gecombineerde prijs waarbij de winnaar wordt bepaald door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit leden van MKB Leidschendam-Voorburg en de publieksjury uit lezers van het Krantje.Michel Groen

Meer berichten