Bram Turion stopt na 48 jaar te hebben gewerkt in de electronica, waarvan 25 jaar in zijn eigen zaak CenTurion Service, en gaat met pensioen (foto: DJ).
Bram Turion stopt na 48 jaar te hebben gewerkt in de electronica, waarvan 25 jaar in zijn eigen zaak CenTurion Service, en gaat met pensioen (foto: DJ).

Bram Turion sluit CenTurion Service

Actueel 2.661 keer gelezen

Leidschendam - Bram Turion heeft vrijdag 17 januari voor het laatst de deur achter zich dicht gedaan van CenTurion Service aan de Nieuwstraat 20 B in Leidschendam. Hij gaat genieten van een welverdiend pensioen. 

Bijna 48 jaar is Turion (66) actief geweest in de elektronica. Eerst bij het Leidschendamse bedrijf Glasbergen en vervolgens 25 jaar met zijn eigen bedrijf CenTurion Service. Hij was gespecialiseerd in het repareren en installeren van elektronische apparatuur en verkocht ook audio/video apparatuur en televisies.

Aan werk had hij geen gebrek en het liefst had hij zijn zaak dan ook overgedragen aan een andere ‘techneut’. Maar omdat zijn kinderen (twee zoons en een dochter) ander werk hebben en er weinig voor voelden, is hij maar liefst vijf jaar op zoek geweest naar een opvolger. Een aantal mogelijke kandidaten is de revue gepasseerd. “Overdag moet je in de winkel zijn, maar ook wel eens 's avonds op pad om apparatuur te installeren, aan te sluiten en in te stellen, of reparaties aan huis te verrichten”, is Turion van mening. Kandidaten bleken daar echter weinig voor te voelen en haakten vervolgens al snel af. Niemand van hen was de 'vakidioot' die hij zelf wel een beetje was (volgens eigen zeggen - red.).

Turion is zijn vaste klanten dankbaar voor hun jarenlange klandizie en vertrouwen en vindt het jammer dat hij hen nu ‘in de steek’ moet laten. Maar na 48 jaar vindt hij het nu wel genoeg geweest. Hij gaat meer tijd besteden aan zijn kinderen en kleinkinderen en is bovendien van plan om een groot deel van het jaar met zijn partner te verblijven in zijn huisje in La Romieu (Zuidwest-Frankrijk). Maar helemaal afscheid nemen van zijn werk kan Turion ook nog niet. “Dat de winkel sluit, wil niet zeggen dat ik niet af en toe een reparatie wil doen. Als ik in Nederland ben kun je me altijd proberen te bellen op het bekende telefoonnummer.”

In het pand van CenTurion aan de Nieuwstraat in Leidschendam wordt per 1 februari een Telecombedrijf gevestigd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant