Lionsclub Voorburg ondersteunt lokale initiatieven | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Naast de hulp op Landgoed Dorrepaal steunt de Lionsclub Voorburg ook activiteiten voor 75 jaar vrijheid, musicerende jeugd en sport voor verstandelijk beperkte plaatsgenoten (archieffoto).
Naast de hulp op Landgoed Dorrepaal steunt de Lionsclub Voorburg ook activiteiten voor 75 jaar vrijheid, musicerende jeugd en sport voor verstandelijk beperkte plaatsgenoten (archieffoto).

Lionsclub Voorburg ondersteunt lokale initiatieven

  •   205 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Sinds de oprichting in 1964 ondersteunt Lionsclub Voorburg initiatieven die bijdragen aan een betere samenleving in Voorburg. In 2020 zal dit vooral in het teken staan van 75 jaar vrijheid, musicerende jeugd en sport voor verstandelijk beperkte plaatsgenoten.

Iedere gemeenschap kent mensen en organisaties die zich actief richten op de medemens, de dieren en de leefbaarheid in de buurt. Door het belangeloos en vrijwillig organiseren van ‘fundraise’-activiteiten, de inzet van beschikbare kennis of door letterlijk de ‘handen uit de mouwen’ te steken biedt Lionsclub Voorburg ondersteuning aan deze lokale initiatieven. ‘Goede doelen’ kunnen de steun van Lionsclub Voorburg aanvragen via voorburg.lions.nl. Daar kun je ook zien welke projecten in de afgelopen jaren zijn ondersteund. Rijkmans: “Naast onze inmiddels traditionele support, zoals het opknappen van de speeltoestellen op Landgoed Dorrepaal, vredesposter-wedstrijd op alle scholen, het Oktoberfest en de DE-waardepuntenactie voor de Voedselbank, ligt de nadruk dit jaar op een aantal prachtige initiatieven”.

De maanden april en mei staan in het teken van de viering van 75 jaar vrijheid. Speciaal voor deze gelegenheid bouwt Huygenslabs op Landgoed Dorrepaal een spannende escaperoom voor alle kinderen in groep 8 van de basisscholen. Precies op de plek waar George Maduro en Jan van Oudheusden hun heldendaden verrichtten, stappen de kinderen in hun voetsporen. Met een speciaal lesprogramma wordt de geschiedenis van de lokale Tweede Wereldoorlog na 75 jaar levend gehouden bij de jongere generatie. Samen met andere Voorburgse serviceclubs, zal Lionsclub Voorburg dit initiatief (financieel) ondersteunen.

Tijdens het traditionele Lions Jaarconcert op vrijdag 15 mei kan men in de Oude Kerk van Voorburg genieten van de grootste talenten van het Prinses Christina Concours (PCC). Dankzij opbrengst gaat naar Voorburgse goede doelen. Een deel van de concertopbrengst zal worden gebruikt om Voorburgse sporters met een verstandelijke beperking mee te kunnen laten doen aan de Special Olympics die in juni in het ADO-stadion plaatsvinden .

Leeuwenhart-trofee
Jaarlijks zet Lionsclub Voorburg graag een bijzonder persoon in het zonnetje, die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de Voorburgse gemeenschap en die met zijn of haar activiteiten een bijzondere, positieve impact heeft op onze samenleving. Aan deze trofee is een bedrag van €1.000 verbonden ter waardering en ondersteuning van het prachtige werk dat deze persoon, geheel vrijwillig en belangeloos doet voor de medemens. Kent u zo’n (vaak bescheiden) kanjer, meldt het dan bij Lionsclub Voorburg via het e-mailadres voorburg@lions.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>