Uit alle verschillende klassen was een leerling aanwezig om de cheque van €883,73 te overhandigen (foto: pr).
Uit alle verschillende klassen was een leerling aanwezig om de cheque van €883,73 te overhandigen (foto: pr).

Uitreiking cheque Professor Casimirschool aan Hartekind

Actueel 480 keer gelezen

Voorburg - De professor Casimirschool dook woensdag 14 januari weer even terug in de kerstgedachte. 

Tijdens de jaarlijkse kerstviering op school, 19 december vorig jaar, was er zoals gebruikelijk gecollecteerd voor een goed doel. Dit jaar was dat stichting Hartekind.

Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Maar, er is nog veel onderzoek nodig.

Ook op de Professor Casimirschool zitten er meerdere kinderen met een aangeboren hartafwijking. De uitleg die Stichting Hartekind kwam geven in iedere klas hielp de kinderen om te begrijpen wat het is en wat het met een kind doet. Iedereen kreeg een envelop mee naar huis die versierd mocht worden. 

Tijdens de aankomst op het schoolplein bij de kerstviering liep de Kerstman met zijn mand rond. Er werden zoveel mooie enveloppen in de mand gedaan dat hij deze meerdere keren tussendoor moest legen. 

De nieuwe directeur, Ronald van Leeuwen, was aanwezig bij de uitreiking van de cheque met het uiteindelijk bedrag aan Ineke Kolijn, namens Stichting Hartekind. Daarbij was er uit alle verschillende klassen een leerling aanwezig om de cheque van €883,73 te overhandigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant