Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Astrid van Eekelen gooide als eerste een schep composteerbaar materiaal in een van de bakken (foto: gemeente LV).
Wethouder Astrid van Eekelen gooide als eerste een schep composteerbaar materiaal in een van de bakken (foto: gemeente LV).

Eerste schep groenafval in compostbak Spinozahof

  •   96 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Iedereen die wil leren composteren kan informatie en ideeën opdoen in Spinozahof bij Park ‘t Loo in Voorburg.

Spinozahof is een openbare botanische tuin die door de gemeente (Stadsbeheer) samen met vrijwilligers ecologisch onderhouden wordt. Dit houdt in dat er weinig wisselteelt is en geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Door dit ecologisch onderhoud zijn interessante waarnemingen gedaan, zo zijn bijvoorbeeld de hermelijn en bunzing gesignaleerd. Dit is bijzonder in een stedelijk gebied.

Gestreefd wordt naar een zo duurzaam mogelijk (her)gebruik van materialen. De compostbakken -gemaakt van wilgenlanen en gerecyclede boompalen- zijn daar een voorbeeld van. In de bakken wordt groenafval gegooid, zoals snoeihout, bladeren en eenjarige onkruiden. De natuur doet vervolgens zijn werk en zet het afval om naar compost, wat vervolgens weer gebruikt wordt in Spinozahof. Compost is een bodemverbeteraar voor de tuin. De compostbakken zijn een idee van de vrijwilligers uit Spinozahof en ook door hen gerealiseerd.

Iedereen die thuis aan de slag wil met composteren, kan in Spinozahof elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur langskomen voor informatie en ervaringsverhalen.

Meer berichten