Er zijn enkele (starters)tuinen en een kas over te nemen op het volkstuincomplex van VTV Starrevaart (foto: pr).
Er zijn enkele (starters)tuinen en een kas over te nemen op het volkstuincomplex van VTV Starrevaart (foto: pr).

Voor het eerst geen wachtlijst voor volkstuin bij Starrevaart

Actueel 2.405 keer gelezen

Leidschendam - Tegen natuurgebied Leidschendammerhout aan ligt het volkstuincomplex VTV Starrevaart. Dit jaar is er voor het eerst sinds lange tijd geen wachtlijst en zijn er twee tuinen beschikbaar.

Het aantal tuinen op het park is beperkt; iedereen heeft het er naar zijn zin en er is weinig verloop. Het was voorheen dan ook niet ongewoon dat nieuwkomers drie tot vijf jaar moesten wachten tot er een tuin op het complex vrijkomt. De tuinen van Starrevaart zijn uitsluitend bedoeld voor de verbouw van groente, fruit, bloemen en planten. 

Starrevaart heeft een eigen imker met een bijenvolk voor de bestuiving van alle planten. De leden van de vereniging onderhouden het terrein gezamenlijk. Een keer per jaar is er een onderhoudsdag. In het voorjaar worden elke zaterdag tijdens een koffie-uurtje de beste groene tips en trucs uitgewisseld.

Voor beginnende tuiniers zijn er twee starterstuinen vrij. Daar kun je zelf je krop sla, tuinbonen of kooltjes kweken. Je merkt snel genoeg hoe makkelijk en leuk dat eigenlijk is. En zelfs als je er niet uitkomt zijn er altijd tuinburen met veel ervaring die je gevraagd (en ongevraagd) van het beste advies voorzien. Er is ook nog een grote tuin met kas beschikbaar voor een meer ervaren tuinier. Voor wie zelf zijn gewassen wil kweken, fruitbomen wil onderhouden en tomatenplanten wil dieven is dit een uitgelezen kans om de tuin van je dromen te starten. 

Meer info: starrevaart@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant