Afbeelding

Leerlingen, leraren en ouders Sint Maartenscollege staken

Actueel 528 keer gelezen

Voorburg - Op 30 en 31 januari is er weer een nationale onderwijsstaking. Het merendeel van de docenten op het Sint Maartenscollege heeft aangegeven te gaan staken waardoor de reguliere lessen geen doorgang vinden. Wel zijn er andere plannen voor deze dag. Samen met leerlingen en ouders lopen de stakende docenten een mars in de richting van het Lange Voorhout waar LIA, de vakbond voor leraren in het primair en het voortgezet onderwijs, een manifestatie houdt. 

Het Sint Maartenscollege wil haar leerlingen betrekken bij deze actiedag omdat zij uiteindelijk de kern van alles zijn. Docenten staken tenslotte voor beter onderwijs voor hun leerlingen. 

Op 30 januari verzamelen de leerlingen, ouders en leraren van het Sint Maartenscollege om 9.30 uur op school. Zij gaan samen aan de slag om spandoeken te maken waarna zij rond 10.30 uur richting Den Haag gaan wandelen. 

De leraren staken omdat zij zich zorgen maken over de oplopende lerarentekorten, het dalende niveau van het Nederlandse onderwijs, de hoge werkdruk en toenemende kansenongelijkheid (het maakt steeds meer uit hoeveel geld je ouders hebben. Bijlessen en examentraining zijn alleen te betalen voor rijkere ouders). 

De docenten willen dat de regering een goed plan heeft en bereid is om structureel meer geld uit te geven om de problemen in het onderwijs op te lossen.

Uit de krant