Restaurant De Heerlijkheid aan Damplein bestaat 10 jaar | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Oscar van Schijndel, Ingrid Blom en Alfred van Kesteren in De Heerlijkheid aan het Damplein in Leidschendam (foto/tekst: Dick Janssen).
Oscar van Schijndel, Ingrid Blom en Alfred van Kesteren in De Heerlijkheid aan het Damplein in Leidschendam (foto/tekst: Dick Janssen).

Restaurant De Heerlijkheid aan Damplein bestaat 10 jaar

  •   595 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het gaat goed met restaurant De Heerlijkheid aan het Damplein 1 in Leidschendam. Op driekwart van de tafels staat deze donderdag een bordje 'Gereserveerd'. “Maar er kunnen er nog wel een paar bij hoor", meldt Ingrid Blom.

De Heerlijkheid is februari 2010 gestart door Alfred van Kesteren, Oscar van Schijndel en Ingrid Blom. Daarnaast zijn Oscar en Alfred vrijwilliger bij Het Veur Theater en Ingrid bij Toneelgezelschap De Gezellen. Zij misten na het werk in het theater een restaurant in Leidschendam Centrum waar je voor een schappelijke prijs kan eten en gerechten als een satéschotel, schnitzel of biefstuk op de kaart kon vinden. Zo ontstond het idee om zelf iets te beginnen. Hoewel het restaurant met alle werkzaamheden in het Damcentrum ook moeilijke tijden heeft gehad, gaat het nu weer uitstekend. In totaal hebben inmiddels al maar liefst 80.000 gasten de weg naar De Heerlijkheid weten te vinden.

De specialiteit van het huis is wel de ambachtelijke kipsaté, maar ook de carpaccio vindt gretig aftrek. Het restaurant telt in totaal 38 zitplaatsen en is knus ingericht. ‘De gezelligste huiskamer van Leidschendam’, noemt De Heerlijkheid zichzelf. Je kunt er van woensdag tot en met zondag lekker eten. Daarnaast zijn er ook theaterarrangementen mogelijk, inclusief een bezoek aan een voorstelling in Het Veur Theater. Op afspraak en bij speciale gelegenheden kan er worden afgeweken van de reguliere openingstijden en er zijn af en toe ook brunches op zondag en whisky- en wijndiners in samenwerking met drankenspeciaalzaak Peet (Verbeek) uit de Damstraat. Op Valentijnsdag is er een romantisch diner met een speciaal driegangenmenu met live muziek van Carmen Gomes Inc.

Het jubileum wordt van 17 t/m 21 februari gevierd met allerlei leuke acties. Maandag 17 februari kost het maandmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) maar €12,50. Dinsdag 18 februari is de echte feestdag en ook nog eens nationale Drink Wijn Dag. Dit wordt gevierd met een vernieuwd wijnassortiment en een gratis aperitief voor alle gasten. Tevens kan men deze avond van de huiswijnen genieten voor €1,50 per glas of een van de 2 nieuwe witte of 2 rode wijnen voor €2,50 per glas. Woensdag 19 februari wordt u (binnen Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen) gratis thuisgebracht met een limousine. Op donderdag 20 februari is er een dinershow met een live optreden van Veronique Sodano en band. Op vrijdag 21 februari biedt De Heerlijkheid een theaterarrangement met buffet in De Heerlijkheid en een toegangskaart voor de voorstelling van cabaretier Tim Hartog die avond in Het Veur Theater, inclusief consumptie voor €17,50 p.p.

Kijk voor meer informatie op www.deheerlijkheid.com , of bel naar tel. 070-320 30 80.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>