De heer Kees Verbeek nam na 14 jaar afscheid en kreeg een receptie aangeboden in Museum Swaensteyn (foto: Ot Douwes).
De heer Kees Verbeek nam na 14 jaar afscheid en kreeg een receptie aangeboden in Museum Swaensteyn (foto: Ot Douwes). OT DOUWES

Afscheid voorzitter Kees Verbeek van Mooi Voorburg

Actueel 406 keer gelezen

Voorburg - Het bestuur van Stichting Mooi Voorburg organiseerde op vrijdagmiddag 24 januari in Museum Swaensteyn een afscheidsreceptie voor Kees Verbeek. Hij was eerst 4 jaar bestuurslid en daarna 10 jaar voorzitter van de Stichting Mooi Voorburg. 

In Museum Swaensteyn in de Herenstraat te Voorburg was er voor de netwerkpartners en (oud) bestuursleden een klein symposium waar Peter van der Ploeg, directeur van dit museum en tevens Huygens' Hofwijck een presentatie gaf over het project Romeinen aan de Vliet en de Limes in Leidschendam-Voorburg. Daarna vertelde Joost Heuvelink over de plannen van Mooi Voorburg in 2020. In het bijzonder de verbetering van het Zocherpark Vreugd en Rust, waarover een tentoonstelling wordt georganiseerd in Museum Swaensteyn.

Er waren toespraken van de secretaris Lodewijk van Vliet en de nieuwe voorzitter Frouwke de Boer waarin de samenwerking tussen de vele lokale organisaties en de gemeente als belangrijke factor voor het realiseren van veel mooie projecten centraal werd gesteld. Daarna volgde het slotwoord door Kees Verbeek, waarin hij een ieder bedankte. Tot slot was er een gezellige borrel met vele belangstellenden waaronder ook de wethouder Astrid van Eekelen van cultuur en bestuursleden van Het Huygens Kwartier.

Uit de krant