Zondagochtendcollege op Huygens’ Hofwijck
Zondagochtendcollege op Huygens’ Hofwijck

Zondagochtend: college op Hofwijck

Actueel 383 keer gelezen

Voorburg - Op Hofwijck vindt zondag 1 maart en zondag 22 maart het zondagochtendcollege plaats. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, de deelnemers tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. 

Tijdens het zondagochtendcollege wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Programma
Zondag 1 en zondag 22 maart
10.30 - 11.00 uur Inloop met koffie en in de Oudhollandse keuken
11.00 – 12.00 uur College in de Pronkzaal
12.00 uur Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

Aanmelden
De kaarten voor dit zondagochtendcollege kosten €5,- per persoon inclusief een kop koffie/thee, in combinatie met een geldig toegangsticket tot het museum (€6,- per persoon of gratis met een Museumkaart). Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, o.v.v. Zondagochtendcollege datum en aantal personen, of door te bellen met 070 387 2311.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant