VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel (Foto: IK)
VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel (Foto: IK)

Zorgen bij VVD over opsplitsen woningen

Actueel 633 keer gelezen

De Lokale fractie van de VVD maakt zich zorgen over de plannen om verschillende bestaande woningen in Leidschendam-Voorburg te splitsen naar 3 of meer kleine appartementen. Dit gaat volgens de VVD voornamelijk over woningen in de wijken grenzend aan de gemeente Den Haag. Zij stellen hierover schriftelijke vragen aan het college.

"Bewoners zijn ongerust omdat deze wijken nu al het hoogste cijfer bewoners per m2 in onze gemeente tellen", schrijft VVD-raadslid Sabrina van den Heuvel. "Bovendien worden woningen die geschikt zijn voor gezinnen hierdoor onttrokken aan de woningmarkt." De VVD Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen over mogelijke gevolgen van woningsplitsing op de leefbaarheid, parkeerdruk en veiligheid in deze buurten. 

Halverwege vorig jaar heeft de gemeente Den Haag, het bouwkundig splitsen van woningen nagenoeg verboden. Ook de gemeente Rijswijk heeft recent haar regels omtrent splitsen en kamerverhuur aangescherpt. Eigen onderzoek van de VVD wijst uit dat het splitsen van woningen in appartementsrechten in Leidschendam-Voorburg echter nog geheel meld- en vergunningvrij is.

De VVD Leidschendam-Voorburg is voorstander van een meldplicht van splitsen om inzicht te hebben op ontwikkelingen en de mogelijkheid om tijdig in te kunnen grijpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant