Afbeelding

Kinderen groep 7 en 8 krijgen boek cadeau

Actueel 439 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In het kader van het landelijke leesbevorderingsproject 'Geef een boek cadeau' overhandigde wethouder onderwijs Juliette Bouw het eerste exemplaar 'Koning van Katoren' aan de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Wegwijzer. 

De gemeente financiert sinds de start in 2016 het landelijke leesbevorderingsproject “Geef een boek cadeau”. Hierin participeren alle boekhandels in Nederland, de stichting Lezen, de CPNB, de Voorleesexpress en Kinderen van de Voedselbank. Doel is om zoveel mogelijk het lezen en het plezier in lezen te bevorderen.

Wethouder Bouw: ”(Voor)lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze doen kennis op over verschillende onderwerpen, anders dan op school. Kinderen zetten hun eigen verbeeldingskracht aan het werk. En lezen uit een papieren boek is gezonder dan lezen vanaf een scherm. Met deze actie krijgen álle kinderen uit groep 7 en 8 een gratis boek, ook die uit gezinnen waar de portemonnee wat minder is gevuld.”

Elk jaar staat een succesvol kinderboek centraal.
In 2016: “Oorlogswinter” (Jan Terlouw),
In 2017: “Achtste groepers huilen niet” (Jacques Vriens)
In 2018: “Ronja de roversdochter” (Astrid Lindgren)
In 2019: “Kruistocht in spijkerbroek” (Thea Beckman).
In 2020 is dat “Koning van Katoren” (Jan Terlouw).

Koning van Katoren
De 17-jarige Stach droomt ervan om koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning? Koning van Katoren is bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012.

Kinderboekwinkel In de Wolken in Voorburg coördineert dit project. Alle leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs (21 scholen) krijgen het boek. De kosten worden gedragen door de gemeente. De start van “Geef een boek cadeau” vond in de periode 2016-2018 plaats in de kinderboekwinkel. Vanaf 2019 zorgt de kinderboekwinkel in samenwerking met Sport en Welzijn voor de distributie van de boeken.

...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant