Veur theater en Theater Ludens gaan samen verder | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Alfred van Kesteren, Wethouder Van Eekelen, Thea Visser (Foto: Xandra Baldessari).
Alfred van Kesteren, Wethouder Van Eekelen, Thea Visser (Foto: Xandra Baldessari).

Veur theater en Theater Ludens gaan samen verder

  •   278 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Theater Ludens en Het Veur theater hebben afspraken gemaakt zodat zij verder kunnen met hun programmering voor seizoen 2020-2021 én de samenwerking voor de langere termijn.

Wethouder Astrid van Eekelen: ”De afgelopen tijd zijn we intensief met elkaar in gesprek geweest en is er een goede basis gelegd voor een toekomstige samenwerking. Ik ben blij dat dat gelukt is zodat de theaters aan de slag kunnen met een mooi programma voor onze inwoners.”

Thea Visser, namens Theater Ludens: “Met een gezamenlijke aanpak en programmering kunnen we elkaar versterken. Zo gaan we ook proberen de activiteiten die wij uitvoeren als Culturele Hotspot dichter bij de mensen in Leidschendam te brengen”.

Alfred van Kesteren, Het Veur theater: “Het was voor ons spannend of we door konden gaan met de programmering voor het komend seizoen. Gelukkig hebben we samen met de gemeente het financiële deel op kunnen lossen. Dit, samen met de opbrengsten van de particuliere doneeractie, geeft zekerheid om er een mooi seizoen van te maken. Hierdoor is er nu ook de ruimte om de samenwerking met Ludens vorm te gaan geven.”

De theaterorganisaties vormen met de voorzitters en penningmeesters zelf de kwartiermakers-organisatie. Waar nodig is dhr. Vinkenburg als onafhankelijk adviseur beschikbaar voor inhoudelijke ondersteuning.

Beide theaters krijgen financiering om hun programmering voor het komende theaterseizoen rond te krijgen. Voorwaarde die daar aan verbonden is dat ze samen voor de zomer 2020 aan een plan werken dat invulling geeft aan het raadsbesluit over de duurzame toekomst van de theaterfunctie; samenwerking, twee podia vanuit één organisatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>