Wethouder Juliette Bouw bij de heistelling waarmee aan De Tol de eerste paal is geslagen (foto: Barbara Koppe).
Wethouder Juliette Bouw bij de heistelling waarmee aan De Tol de eerste paal is geslagen (foto: Barbara Koppe). Barbara Koppe

Bouw IKC De Tol van start met slaan van eerste paal

Actueel 483 keer gelezen

Leidschendam - De afgelopen maanden is het oude schoolgebouw van de Wegwijzer aan De Tol in Leidschendam gesloopt. Vorige week sloeg de aannemer onder het toeziend oog van wethouder onderwijs Juliette Bouw de eerste paal van het nieuw integraal kindcentrum.

Er is gekozen voor nieuwbouw omdat de gebouwen van De Wegwijzer (voorheen Christinaschool) aan De Tol 251 en De Oude Bleijk 4 (Joannes XXIII) bouwkundig niet meer voldeden. Juliette Bouw: ”We krijgen hier een prachtig nieuw duurzaam gebouw. Bij nieuwbouw van de school hebben we gekozen voor een integraal kindcentrum. Daarbij gaat de samenwerking tussen kinderopvang en de school verder dan alleen het delen van een gebouw. Zo kunnen we kinderen het beste helpen in hun ontwikkeling. Problemen signaleren we sneller, waardoor kinderen hulp krijgen als dat nodig is.”

Omdat de school en de kinderopvang samen hebben gewerkt aan een ontwerp, komt er een nieuw schoolgebouw met gymzaal voor basisschool De Wegwijzer, gecombineerd met voor- en naschoolse opvang. Kinderdagverblijf Patou krijgt ook plek in het gebouw. De gemeente gaat het naastgelegen sportveld herinrichten.

De bouw van het nieuwe integraal kindcentrum is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 klaar. Kijk voor meer informatie en het ontwerp op: www.lv.nl/ikcdetol..

Tijdens de werkzaamheden gaan alle leerlingen naar school aan De Oude Bleijk. Dit gebouw is tijdelijk uitgebreid met enkele lokalen en wordt gesloopt nadat het nieuwe schoolgebouw in gebruik is genomen.

Uit de krant