Muzikaal spektakel bij uitreiking Vliet Awards | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Benjamin Herman en The Organ Grinder (foto: Hilbert Krane Fotografie).
Benjamin Herman en The Organ Grinder (foto: Hilbert Krane Fotografie).

Muzikaal spektakel bij uitreiking Vliet Awards

  •   80 keer gelezen   Actueel

Voorburg - De uitreiking van de Vliet Awards Cultuurprijs was woensdag 12 februari een groot succes. 

Niet in de laatste plaats door de muzikale omlijsting die werd verzorgd door het Huygens Festival en Voorburg Jazz Culinair. Beide muziekfestivals - die elk jaar in het Huygenskwartier Voorburg plaatsvinden - brachten hun Amuses: het muzikale voorproefje van de hoofdfestivals later dit jaar.

De Poolse organist en pianist Maciej Wierzcholowski beet het spits af met de Parademars van Prinses Marianne die hij virtuoos op het Marianne orgel speelde. Op zaterdag 12 september zal deze veelzijdige musicus de Marianne vleugel in Museum Swaensteyn bespelen.

Daarna was het de beurt aan Up Jazz bestaande uit Paul Prins en Ron Lezer, twee gepassioneerde, toegewijde en ervaren jazzgitaristen. Zij speelden drie nummers uit The Great American Songbook, waarvan twee met de prachtige stem van Debora Hulskamp. In de Oude Kerk betoverden Joeri Jongeneelen en Julia Zuurbier, die samen Pop-up Dance vormen, het publiek met een deel uit hun dansvoorstelling Assepoes op muziek van Sergej Prokofiev.

Marcel Mulder, de presentator van de Vliet Awards Cultuurprijs, vroeg vervolgens stilte in de volle kerk. Dat was het moment waarop het Haags Hongaars Koor het publiek verraste door tussen het publiek het prachtige Avondlied van Zoltán Kodály in te zetten.

Na de pauze was het weer de beurt aan jazz. Voorburg Jazz Culinair had het trio Simio Jazz Trio bestaande uit Sergio Abdoelrahman (piano), Voorburger Tim van Emmerloot (drums) en Cas Jiskoot (bas), weten vast te leggen. Zij hadden op het Prinses Christina Concours zowel de publieksprijs, de persprijs als de juryprijs weten te winnen. Met hun optreden lieten ze zien dat ze die prijzen meer dan verdiend hebben.

Het klassieke deel van de avond werd afgesloten met een deel uit Lemniscaat van Simeon ten Holt, uitgevoerd door Robert Lambermont op vleugel. Zijn bijna hypnotiserende pianospel mistte zijn uitwerking op het publiek niet en hij kreeg terecht een groot applaus.

Wethouder Astrid van Eekelen reikte daarna de Vliet Awards Cultuurprijs uit aan Karlien Ritter van het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg. De avond werd afgesloten met jazz door The Organ Grinder bestaande uit Bob Wijnen (Hammondorgel), Dan Nicholas (gitaar) en Mitchell Damen (drums) met als speciale gast saxofonist Benjamin Herman.

Voorburg Jazz Culinair vindt dit jaar van vrijdag 3 juli tot en met zondag 5 juli plaats. Het Huygens Festival 2020 is van vrijdag 11 tot en met zonder 13 september.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>