Ruim 43 jaar André Baijens in een Nootedop | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
André Baijens stopt met De Nootedop Antiek (foto: Dick Janssen).
André Baijens stopt met De Nootedop Antiek (foto: Dick Janssen).

Ruim 43 jaar André Baijens in een Nootedop

  •   533 keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Meubelmaker en -restaurateur André Baijens wordt dit jaar 70 en heeft besloten om het voor gezien te houden. Hij sluit zijn zaak De Nootedop Antiek aan de Veenpolderweg 31 (voorheen Huijsitterweg) in Stompwijk.

Door Dick Janssen

Het is wat rommelig in de werkplaats. Een deel van de loods van De Nootedop antiek wordt al door de nieuwe eigenaar omgebouwd en veel materiaal moest even in de kleine ruimte worden gestald. Er staat een antieke stoel in de lijmklemmen, stukken hout in werk- en schaafbanken en her en der wat kastjes, tafeltjes en stoelen waar nog aan gewerkt wordt. En heel veel machines, apparaten en gereedschap voor houtbewerking.

Baijens vertelt dat hij eigenlijk uit Eindhoven komt, maar in 1977 naar Stompwijk kwam om samen met zijn zus een bedrijf te beginnen. Hij had zijn werkplaats en opslag in een boerderij aan de Dr. Van Noortstraat, waar zijn zus woonde. Zij had een meubelwinkel in Nootdorp. Daar is in eerste instantie ook de naam van afgeleid. In 1980 liet Baijens een pand bouwen aan de Huijsitterweg, met een werkplaats en een grote showroom/opslagruimte.

Meubels maken of restaureren, Andre draait zijn hand er niet voor om. Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Het is echt zijn passie. Hij heeft heel meubels gemaakt, van tafels, en stoelen tot allerlei soorten kasten. Daarbij heeft hij zich niet beperkt tot een bepaalde stijl of houtsoort, al heeft antiek en oud wel zijn voorkeur. Niet echt het moderne spul, zullen we maar zeggen. Meer de meubelen die wat langer meegaan. Hij heeft vooral veel meubelen ingekocht, gerepareerd en/of gerestaureerd en weer verkocht. Daarbij had hij klanten uit de hele omgeving Haaglanden tot in Rotterdam aan toe. Daarnaast heeft hij ook veel meubelen naar eigen ontwerp gemaakt.

Ook al had hij er, gezien zijn leeftijd, ook al eerder mee kunnen stoppen, hij kon – en kan – het niet laten. Tijdens het ziekbed van zijn vrouw was het een beetje afleiding en een soort bezigheidstherapie en nadat hij zelf enige tijd gezondheidsklachten ondervond, werd het ook revalidatie. Qua gezondheid gaat het nu naar omstandigheden heel redelijk, maar Baijens vindt het wel tijd dat hij nu van zijn pensioen gaat genieten. Niet dat hij veel hobby’s heeft overigens. “Mijn werk is mijn hobby. Het is voor mij echt een stukje ontspanning. Maar ik had me voorgenomen dat ik er op mijn 70e mee zou stoppen.”

Het pand is verkocht aan Le Jean, een dochterbedrijf van Luiten Food. Voordat het geheel leeg moet zijn, houdt De Nootedop nog een paar maanden opruiming. “Alles moet weg”, laat Baijens weten. “Ik geef tot wel 80% korting.” Weggeven doet hij het echter niet. “Wat overblijft gaat naar een opkoper.” De Nootedop Antiek is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bel voor meer informatie of als u nog een klusje voor hem heeft naar 06-19408732.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>